We gingen het weekend kamperen in Oostkapelle bij schoonzusje en gezin, die daar op een minicamping staan. Aangezien we dat vorig weekend ook al hadden gedaan, bood ik dit keer aan om eten mee te nemen. Dus ben ik in wat tijdschriften en kookboeken gedoken voor een paar gerechten die makkelijk mee te nemen zijn en koud ook erg lekker zijn. Een soort picknick dus.
Vandaag twee van deze recepten: bietensalade en een ham-spinazietaart.
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
250 gr spinazie
1 ui, fijngesneden
300 ons lekker ham, in kleine reepjes
4 eigelen
300 ml slag- of kookroom
1 tl mosterd
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een deeglap die in een vorm van 23 cm past.
Vet de vorm licht in en leg het deeg in de vorm.
Leg er een vel bakpapier in en vul met steunvulling. (bijvoorbeeld gedroogde bonen of rijst)
Bak 15 minuten in de oven.
Verwijder voorzichtig het bakpapier met de vulling en zet de vorm 5 minuten terug in de oven.
Haal de vorm uit de oven en schakel de temperatuur terug tot 160C.
Giet ondertussen kokend water over de spinazie zodat deze slinkt.
Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
Fruit de ui in een beetje olie totdat de ui zacht is.
Meng de spinazie met de ham en de ui en verdeel over de vorm.
Klop de eieren met de room, mosterd, zout en peper en giet over de vulling.
Bak de taart 30 minuten in de oven.
Eet de taart warm of koud.
Reacties
Een reactie posten