Een ideaal gerecht voor een zomerse dag zoals vandaag. Het recept komt uit de Delicious van augustus.
300 gr kipfilet
500 ml kippenbouillon van tablet
1 klein Turks brood
50 gr salami
1 bolletje mozzarella
5 plakken kaas
halve rode paprika, in dunne reepjes
1 sappige perzik, in dunne plakjes
1 komkommer
3 el zoete chilisaus
2 el limoensap
1 sjalotje, fijngesnipperd
Verwarm de oven voor op 220C.
Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar in de bouillon.
Laat de kip afkoelen en snij in plakjes.
Snij het brood horizontaal doormidden en besprenkel de snijvlakken met olijfolie.
Beleg de onderste helft met de kip, salami, mozzarella, kaas, paprika en perzik.
Bestrooi met peper en zout.
Leg de bovenste helft op de vulling en de bak het brood 10 minuten in de oven.
Schaaf de komkommer in linten.
Klop een dressing van de chilisaus en limoensap en meng deze met de sjalot door de komkommer.
Neem het brood uit de oven, snij in stukken en serveer met de komkommer.
300 gr kipfilet
500 ml kippenbouillon van tablet
1 klein Turks brood
50 gr salami
1 bolletje mozzarella
5 plakken kaas
halve rode paprika, in dunne reepjes
1 sappige perzik, in dunne plakjes
1 komkommer
3 el zoete chilisaus
2 el limoensap
1 sjalotje, fijngesnipperd
Verwarm de oven voor op 220C.
Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar in de bouillon.
Laat de kip afkoelen en snij in plakjes.
Snij het brood horizontaal doormidden en besprenkel de snijvlakken met olijfolie.
Beleg de onderste helft met de kip, salami, mozzarella, kaas, paprika en perzik.
Bestrooi met peper en zout.
Leg de bovenste helft op de vulling en de bak het brood 10 minuten in de oven.
Schaaf de komkommer in linten.
Klop een dressing van de chilisaus en limoensap en meng deze met de sjalot door de komkommer.
Neem het brood uit de oven, snij in stukken en serveer met de komkommer.
Reacties
Een reactie posten