Ik was onlangs in een andere supermarkt en daar zag ik cannelloni-buisjes liggen. Die kom ik bij mijn 'eigen' supermarkt nooit tegen, dus meteen maar meegenomen. Je kunt ook cannelloni maken van lasagnevellen. Kook dan de vellen een paar minuten voor, leg de vulling in het midden en rol voorzichtig op. Maar dit keer dus de makkelijke manier. Wat ook makkelijk is, is de bechamelsaus van Grand'Italia. Bechamelsaus kun je ook best zelf maken, maar het is mij nog nooit gelukt om hem zo lekker te maken als deze.
12 cannelloni
150 gr spinazie, gewassen
500 gr ricotta
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt + nog wat extra om te gratineren
1 zakje mix voor bechamelsaus
0,5 l melk
Verwarm de oven voor op 190C.
Maak de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water overheen, zodat de spinazie slinkt.
Laat uitlekken en hak de groente grof.
Fruit de ui en de knoflook in beetje olie zacht en goudbruin.
Voeg de ricotta en spinazie toe, roer goed door en laat even doorpruttelen.
Doe de kaas erbij en breng op smaak met peper en zout.
Vul met een spuitzak de cannelloni-buisjes.
Doe ongeveer een derde van de bechamelsaus in een ovenschaal.
Leg de cannelloni op de saus en dek af met de rest van de bechamelsaus.
Strooi er nog wat geraspte kaas over.
Zet een half uur in de oven.
Laat nog 10 minuten staan en dien de cannelloni dan op.
Lekker met bijvoorbeeld spinaziesalade: spinazie, grof gehakte hazelnoten en een paar half zon gedroogde tomaatjes met een dressing van 1 el zachte mosterd,1 el witte balsamicoazijn en 4 el olijfolie.
12 cannelloni
150 gr spinazie, gewassen
500 gr ricotta
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt + nog wat extra om te gratineren
1 zakje mix voor bechamelsaus
0,5 l melk
Verwarm de oven voor op 190C.
Maak de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water overheen, zodat de spinazie slinkt.
Laat uitlekken en hak de groente grof.
Fruit de ui en de knoflook in beetje olie zacht en goudbruin.
Voeg de ricotta en spinazie toe, roer goed door en laat even doorpruttelen.
Doe de kaas erbij en breng op smaak met peper en zout.
Vul met een spuitzak de cannelloni-buisjes.
Doe ongeveer een derde van de bechamelsaus in een ovenschaal.
Leg de cannelloni op de saus en dek af met de rest van de bechamelsaus.
Strooi er nog wat geraspte kaas over.
Zet een half uur in de oven.
Laat nog 10 minuten staan en dien de cannelloni dan op.
Lekker met bijvoorbeeld spinaziesalade: spinazie, grof gehakte hazelnoten en een paar half zon gedroogde tomaatjes met een dressing van 1 el zachte mosterd,1 el witte balsamicoazijn en 4 el olijfolie.
Reacties
Een reactie posten