Van onze vakantie in Engeland staan nog een paar potten kant-en-klare currysaus in de kast. Je kunt natuurlijk wat kip aanbraden, saus erbij, rijst koken en klaar ben je. Maar ik wilde er iets anders mee doen. Een tijdje geleden heb ik een soort opgerolde pizza gemaakt, dat bracht mij op het idee voor deze curryrol:
Curryrol
1 pak mix voor pizzadeeg
2 tl komijnzaad
1 el korianderzaad
250 gr kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
potje currysaus, bijvoorbeeld Tikka Masala van Patak's
handje gele rozijnen
Raita
halve pot Griekse yoghurt
1 komkommer, fijngeraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl garam masala
Tomatensalade
tomaten
bieslook
olijfolie
witte wijnazijn
Stamp in een vijzel het koriander- en komijnzaad wat fijner en roer dit door de mix voor pizzadeeg.
Maak verder het deeg zoals op de verpakking staat.
Fruit de ui in een beetje olie zacht en voeg de kipblokjes toe.
Bak het geheel tot de kip goudbruin ziet.
Roer de saus erdoor.
Voeg de rozijnen toe en laat 5 - 10 minuten pruttelen.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 44 cm x 32 cm.
Verdeel de saus met de kip over het deeg, laat de randen vrij.
Vouw de korte kanten een stukje naar binnen.
Rol vanaf de lange kant het deeg voorzichtig op.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Besprenkel de deegrol met olijfolie en strooi er zeezout en zwarte peper over.
Bak de curryrol 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de raita.
Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met zout.
Laat minimaal een kwartiertje uitlekken.
Druk daarna zoveel mogelijk vocht eruit.
Roer de komkommer met de knoflook en garam masala door de yoghurt.
Snij voor de tomatensalade de tomaten in stukjes en breng op smaak met bieslook, olijfolie en witte wijnazijn.
Heerlijk met een glas witbier!
Curryrol
1 pak mix voor pizzadeeg
2 tl komijnzaad
1 el korianderzaad
250 gr kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
potje currysaus, bijvoorbeeld Tikka Masala van Patak's
handje gele rozijnen
Raita
halve pot Griekse yoghurt
1 komkommer, fijngeraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl garam masala
Tomatensalade
tomaten
bieslook
olijfolie
witte wijnazijn
Stamp in een vijzel het koriander- en komijnzaad wat fijner en roer dit door de mix voor pizzadeeg.
Maak verder het deeg zoals op de verpakking staat.
Fruit de ui in een beetje olie zacht en voeg de kipblokjes toe.
Bak het geheel tot de kip goudbruin ziet.
Roer de saus erdoor.
Voeg de rozijnen toe en laat 5 - 10 minuten pruttelen.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 44 cm x 32 cm.
Verdeel de saus met de kip over het deeg, laat de randen vrij.
Vouw de korte kanten een stukje naar binnen.
Rol vanaf de lange kant het deeg voorzichtig op.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Besprenkel de deegrol met olijfolie en strooi er zeezout en zwarte peper over.
Bak de curryrol 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de raita.
Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met zout.
Laat minimaal een kwartiertje uitlekken.
Druk daarna zoveel mogelijk vocht eruit.
Roer de komkommer met de knoflook en garam masala door de yoghurt.
Snij voor de tomatensalade de tomaten in stukjes en breng op smaak met bieslook, olijfolie en witte wijnazijn.
Heerlijk met een glas witbier!
Reacties
Een reactie posten