Doorgaan naar hoofdcontent

Italy meets India

Van onze vakantie in Engeland staan nog een paar potten kant-en-klare currysaus in de kast. Je kunt natuurlijk wat kip aanbraden, saus erbij, rijst koken en klaar ben je. Maar ik wilde er iets anders mee doen. Een tijdje geleden heb ik een soort opgerolde pizza gemaakt, dat bracht mij op het idee voor deze curryrol:

Curryrol
1 pak mix voor pizzadeeg
2 tl komijnzaad
1 el korianderzaad
250 gr kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
potje currysaus, bijvoorbeeld Tikka Masala van Patak's
handje gele rozijnen

Raita
halve pot Griekse yoghurt
1 komkommer, fijngeraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl garam masala

Tomatensalade
tomaten
bieslook
olijfolie
witte wijnazijn

Stamp in een vijzel het koriander- en komijnzaad wat fijner en roer dit door de mix voor pizzadeeg.
Maak verder het deeg zoals op de verpakking staat.
Fruit de ui in een beetje olie zacht en voeg de kipblokjes toe.
Bak het geheel tot de kip goudbruin ziet.
Roer de saus erdoor.
Voeg de rozijnen toe en laat 5 - 10 minuten pruttelen.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 44 cm x 32 cm.
Verdeel de saus met de kip over het deeg, laat de randen vrij.
Vouw de korte kanten een stukje naar binnen.
Rol vanaf de lange kant het deeg voorzichtig op.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
Laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Besprenkel de deegrol met olijfolie en strooi er zeezout en zwarte peper over.
Bak de curryrol 30 minuten in de oven.

Maak ondertussen de raita.
Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met zout.
Laat minimaal een kwartiertje uitlekken.
Druk daarna zoveel mogelijk vocht eruit.
Roer de komkommer met de knoflook en garam masala door de yoghurt.

Snij voor de tomatensalade de tomaten in stukjes en breng op smaak met bieslook, olijfolie en witte wijnazijn.

Heerlijk met een glas witbier!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...