Mijn vader belde dat hij een overvloedige snijbonenoogst had, dus of wij snijbonen wilden eten. Dat wilde ik wel, maar er lagen ook nog kersentomaatjes te wachten en aangezien ik vandaag op mijn werk moet eten, moest het wel een maaltijdsalade worden. Even rondneuzen op internet leverde deze oosterse maaltijdsalade met snijbonen, kip en tomaatjes op.
350 gr kipfilet in blokjes
3 el sojasaus
peper
2 worteltjes in reepjes
200 gr snijbonen in ruiten
250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
3 lente-uitjes in ringen
1 rode peper, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 el oestersaus
2 el limoensap
1 el suiker
3 el geroosterde, ongezouten pinda's
2 el grof gesneden basilicum
Meng de kipblokjes met de sojasaus en peper en laat minimaal 15 minuten marineren.
Bak de kip in een beetje wokolie gaar.
Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
Kook de wortelreepjes en snijboonruiten in 4 minuten beetgaar.
Spoel af met koud water en laat de groenten goed uitlekken.
Maak een dressing van de spaanse peper, knoflook, vissaus, limoensap en suiker.
Schep de dressing door de lip, wortel, snijbonen, tomaatjes, lente-uitjes, pinda's en basilicum.
350 gr kipfilet in blokjes
3 el sojasaus
peper
2 worteltjes in reepjes
200 gr snijbonen in ruiten
250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
3 lente-uitjes in ringen
1 rode peper, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 el oestersaus
2 el limoensap
1 el suiker
3 el geroosterde, ongezouten pinda's
2 el grof gesneden basilicum
Meng de kipblokjes met de sojasaus en peper en laat minimaal 15 minuten marineren.
Bak de kip in een beetje wokolie gaar.
Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
Kook de wortelreepjes en snijboonruiten in 4 minuten beetgaar.
Spoel af met koud water en laat de groenten goed uitlekken.
Maak een dressing van de spaanse peper, knoflook, vissaus, limoensap en suiker.
Schep de dressing door de lip, wortel, snijbonen, tomaatjes, lente-uitjes, pinda's en basilicum.
Reacties
Een reactie posten