Een recept van één van mijn favoriete tv-programma's, Masterchef en gevonden op één van mijn favoriete websites, Yummy in my Tummy. Dat moet wel lekker zijn! En dat was het ook. Je kunt de kipfilet goed van te voren klaarmaken en dan bijvoorbeeld een dagje gaan fietsen zoals wij vandaag deden, je hoeft de kip daarna alleen nog maar in de oven te schuiven en de saus te maken. Wij aten er snijbonen uit de tuin van mijn ouders bij.
25 gr pijnboompitten
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
25 gr paneermeel
handje verse basilicum, gorf gehakt
half losgeklopt ei
12 plakjes pancetta
2 kipfilets
6 half zongedroogde tomaatjes
voor de saus:
2 sjalotjes, fijn gesneden
1 tl tijm
250 ml Martini
50 ml kookroom
halve el honing
25 gr ongezouten boter
Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een pan.
Laat afkoelen en hak ze grof.
Verwarm een beetje olie in een pan en fruit het sjalotje met de knoflook ongeveer 5 minuten.
Voeg dit mengsel bij de pijnboompitten met de paneermeel, basilicum, ei, zout en peper.
Roer goed door elkaar.
Neem een stuk plastic folie en leg daar een kipfilet tussen.
Sla met een deegroller of koekenpan de kipfilet totdat die ongeveer 1 cm dik is.
Doe dit ook met de andere filet.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg er 6 plakjes pancetta op.
Leg daar de kipfilet op en verdeel er 3 tomaten en de helft van de vulling over.
Rol de kipfilet op met de pancetta eromheen en pak goed in het aluminiumfolie.
Doe dit ook met de andere kipfilet.
Laat de rolletjes minstens een uur in de koelkast liggen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de ingepakte filets in een ovenschaal en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Haal ze dan voorzichtig uit de folie en leg de kip terug in de schaal.
Zet nog eens 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus.
Bak de sjalotjes in een pan met wat olijfolie en de tijm.
Voeg de Martini toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de kookroom en de honing toe en laat weer halveren tot de helft.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe, laat de boter in de saus al roerend smelten.
25 gr pijnboompitten
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
25 gr paneermeel
handje verse basilicum, gorf gehakt
half losgeklopt ei
12 plakjes pancetta
2 kipfilets
6 half zongedroogde tomaatjes
voor de saus:
2 sjalotjes, fijn gesneden
1 tl tijm
250 ml Martini
50 ml kookroom
halve el honing
25 gr ongezouten boter
Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een pan.
Laat afkoelen en hak ze grof.
Verwarm een beetje olie in een pan en fruit het sjalotje met de knoflook ongeveer 5 minuten.
Voeg dit mengsel bij de pijnboompitten met de paneermeel, basilicum, ei, zout en peper.
Roer goed door elkaar.
Neem een stuk plastic folie en leg daar een kipfilet tussen.
Sla met een deegroller of koekenpan de kipfilet totdat die ongeveer 1 cm dik is.
Doe dit ook met de andere filet.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg er 6 plakjes pancetta op.
Leg daar de kipfilet op en verdeel er 3 tomaten en de helft van de vulling over.
Rol de kipfilet op met de pancetta eromheen en pak goed in het aluminiumfolie.
Doe dit ook met de andere kipfilet.
Laat de rolletjes minstens een uur in de koelkast liggen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de ingepakte filets in een ovenschaal en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Haal ze dan voorzichtig uit de folie en leg de kip terug in de schaal.
Zet nog eens 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus.
Bak de sjalotjes in een pan met wat olijfolie en de tijm.
Voeg de Martini toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de kookroom en de honing toe en laat weer halveren tot de helft.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe, laat de boter in de saus al roerend smelten.
Reacties
Een reactie posten