Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde kipfilet met Martinisaus

Een recept van één van mijn favoriete tv-programma's, Masterchef en gevonden op één van mijn favoriete websites, Yummy in my Tummy. Dat moet wel lekker zijn! En dat was het ook. Je kunt de kipfilet goed van te voren klaarmaken en dan bijvoorbeeld een dagje gaan fietsen zoals wij vandaag deden, je hoeft de kip daarna alleen nog maar in de oven te schuiven en de saus te maken. Wij aten er snijbonen uit de tuin van mijn ouders bij.

25 gr pijnboompitten
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
25 gr paneermeel
handje verse basilicum, gorf gehakt
half losgeklopt ei
12 plakjes pancetta
2 kipfilets
6 half zongedroogde tomaatjes

voor de saus:
2 sjalotjes, fijn gesneden
1 tl tijm
250 ml Martini
50 ml kookroom
halve el honing
25 gr ongezouten boter

Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een pan.
Laat afkoelen en hak ze grof.
Verwarm een beetje olie in een pan en fruit het sjalotje met de knoflook ongeveer 5 minuten.
Voeg dit mengsel bij de pijnboompitten met de paneermeel, basilicum, ei, zout en peper.
Roer goed door elkaar.
Neem een stuk plastic folie en leg daar een kipfilet tussen.
Sla met een deegroller of koekenpan de kipfilet totdat die ongeveer 1 cm dik is.
Doe dit ook met de andere filet.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg er 6 plakjes pancetta op.
Leg daar de kipfilet op en verdeel er 3 tomaten en de helft van de vulling over.
Rol de kipfilet op met de pancetta eromheen en pak goed in het aluminiumfolie.
Doe dit ook met de andere kipfilet.
Laat de rolletjes minstens een uur in de koelkast liggen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de ingepakte filets in een ovenschaal en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Haal ze dan voorzichtig uit de folie en leg de kip terug in de schaal.
Zet nog eens 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus.
Bak de sjalotjes in een pan met wat olijfolie en de tijm.
Voeg de Martini toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de kookroom en de honing toe en laat weer halveren tot de helft.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe, laat de boter in de saus al roerend smelten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...