Eigenlijk vind ik dit geen echte tiramisu, want die hoort gemaakt te worden met amaretto en espresso. Maar in de nieuwste Allerhande zag ik deze variatie staan en dat leek ons ook een heel erg lekker toetje. Door de lange vingers in rode bessensap te dopen, krijgt het geheel een lekker fris smaakje. Ik heb er nu aardbeien bij gedaan, maar frambozen, bramen of ander zomerfruit kan natuurlijk ook heel goed. Met lasagne als hoofdgerecht hadden we heerlijke Italiaanse maaltijd!
2 eidooiers
40 gr suiker
250 gr mascarpone
half pak lange vingers
1 dl Betuwe bessensap rode bes
25 gr extra pure chocolade
aardbeien
Klop de eidooiers en suiker met een mixer in 5 minuten tot een lichtgele crème.
Klop in een andere kom de mascarpone los en schep de eiercrème erdoor.
Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van een schaal.
Schenk de helft van de bessensap erover.
Schep de helft van het mascarponemengsel erop.
Rasp de helft van de chocolade erover.
Doop de rest van de lange vingers kort in de rest van de bessensap en leg die weer op de chocolade.
Verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers en rasp de rest van de chocolade erover.
Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Verdeel de aardbeien over de tiramisu en serveer.
2 eidooiers
40 gr suiker
250 gr mascarpone
half pak lange vingers
1 dl Betuwe bessensap rode bes
25 gr extra pure chocolade
aardbeien
Klop de eidooiers en suiker met een mixer in 5 minuten tot een lichtgele crème.
Klop in een andere kom de mascarpone los en schep de eiercrème erdoor.
Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van een schaal.
Schenk de helft van de bessensap erover.
Schep de helft van het mascarponemengsel erop.
Rasp de helft van de chocolade erover.
Doop de rest van de lange vingers kort in de rest van de bessensap en leg die weer op de chocolade.
Verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers en rasp de rest van de chocolade erover.
Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Verdeel de aardbeien over de tiramisu en serveer.
Reacties
Een reactie posten