Deze taart komt uit de "30 minuten recepten" van Jamie Oliver, maar de taart moest bij mij alleen al 30 minuten in de oven. Dus duurde het iets langer voordat het eten op tafel stond, maar het was het wachten waard. Ik heb wat aan de verhoudingen van de vulling veranderd, want zo kon ik mooi een paar restjes opmaken. Serveer de taart met een salade van tomaat, wat verse kruiden als bieslook, basilicum en rucola en maak het af met een scheutje olijfolie en witte wijnazijn.
1 pak filodeeg, ontdooid
400 gr bladspinazie
klontje boter
200 gr feta
80 gr pijboompitten
5 eieren
50 gr geraspte kaas
rasp van een kwart citroen
1 tl oregano
nootmuskaat
olijfolie
cayennepeper
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180C.
Laat het klontje boter in een koekenpan smelten en doe de helft van de spinazie erbij en laat slinken.
Voeg de andere helft toe en laat die ook al roerend slinken.
Breng de spinazie op smaak met nootmuskaat en laat de spinazie uitlekken.
Hak de spinazie grof.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Klop de eieren los in een grote kom en brokkel de feta erdoor heen.
Voeg de geraspte kaas en oregano toe en breng op smaak met peper, een eetlepel olijfolie en de citroenrasp.
Neem een ronde ovenschaal en vet die in met boter.
Neem een vel filodeeg en bestrijk die dun met olie en leg hem half in de ovenschaal.
Ga zo door tot je met 4 vellen de schaal hebt bekleed.
De filodeegbladen hangen dus half over de rand.
Strooi er wat cayennepeper en zout over en herhaal alles nog een keer.
Roer de spinazie en pijnboompitten door het eimengsel en giet in de vorm.
Bestrijk de laatste 2 bladen weer dun met olijfolie en dek hiermee de vulling af.
Vouw de overhangende randen naar binnen over de taart heen en bestrijk deze nog een keer met een beetje olie.
Bak de taart in 20 - 30 minuten goudbruin en gaar.
1 pak filodeeg, ontdooid
400 gr bladspinazie
klontje boter
200 gr feta
80 gr pijboompitten
5 eieren
50 gr geraspte kaas
rasp van een kwart citroen
1 tl oregano
nootmuskaat
olijfolie
cayennepeper
zout en peper
Verwarm de oven voor op 180C.
Laat het klontje boter in een koekenpan smelten en doe de helft van de spinazie erbij en laat slinken.
Voeg de andere helft toe en laat die ook al roerend slinken.
Breng de spinazie op smaak met nootmuskaat en laat de spinazie uitlekken.
Hak de spinazie grof.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Klop de eieren los in een grote kom en brokkel de feta erdoor heen.
Voeg de geraspte kaas en oregano toe en breng op smaak met peper, een eetlepel olijfolie en de citroenrasp.
Neem een ronde ovenschaal en vet die in met boter.
Neem een vel filodeeg en bestrijk die dun met olie en leg hem half in de ovenschaal.
Ga zo door tot je met 4 vellen de schaal hebt bekleed.
De filodeegbladen hangen dus half over de rand.
Strooi er wat cayennepeper en zout over en herhaal alles nog een keer.
Roer de spinazie en pijnboompitten door het eimengsel en giet in de vorm.
Bestrijk de laatste 2 bladen weer dun met olijfolie en dek hiermee de vulling af.
Vouw de overhangende randen naar binnen over de taart heen en bestrijk deze nog een keer met een beetje olie.
Bak de taart in 20 - 30 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten