Op de perzik en pijnboompitten na, komen alle ingrediënten vandaag uit Baambrugge. De groenten en kruiden uit eigen tuin en het kalfsvlees komt van de Lindenhoff. Van heinde en verre komen koks van gerenommeerde restaurants en andere kookliefhebbers naar deze boerderij in Baambrugge voor vlees en andere versproducten, maar ik was er nog nooit geweest. Hoog tijd dus om daar eens te kijken. De producten zien er inderdaad prachtig uit en het vlees smaakte uitstekend!
Kalfsentrecote met perziksalsa
2 kalfsentrecotes
1 el pijnboompitten
3 el basilicum, in reepjes
2 sappige, wilde perziken
3 el olijfolie
Verse pasta met knoflookolie
200 gr harde bloem
2 eieren
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
Sperziebonen op Italiaanse wijze
250 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
halve tl tijm
2 el olijfolie
Kneed voor de pasta de bloem met de eieren in 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten en maak er met een pastamachine dunne linten van.
Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Halveer de perziken en snijd de helften in parten.
Schep de perziken om met 1 el olijfolie.
Verhit een grillpan en gril de perzikparten aan beide kanten bruin.
Doe de gegrilde perziken in een schaal en schep om met 1 el olijfolie, de basilicum en de pijnboompitten.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook voor de sperziebonen op laag vuur.
Voeg de sperziebonen en tijm toe en laat zacht smoren.
Verhit de grillpan opnieuw.
Bestrooi het vlees met peper en zout en druppel er een beetje olijfolie over.
Grill de entrecotes in 4 à 5 minuten bruin en van binnen rosé.
Breng ruim water aan de kook en kook de pasta in 2 à 3 minuten gaar.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan en verwarm op laag vuur 3 el olijfolie met de knoflook en rode peper.
Giet de pasta af en schep door de knoflook-rode peperolie.
Schep de pasta op de borden en leg het vlees erboven op.
Serveer met de perziksalsa en de boontjes.
Kalfsentrecote met perziksalsa
2 kalfsentrecotes
1 el pijnboompitten
3 el basilicum, in reepjes
2 sappige, wilde perziken
3 el olijfolie
Verse pasta met knoflookolie
200 gr harde bloem
2 eieren
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
Sperziebonen op Italiaanse wijze
250 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
halve tl tijm
2 el olijfolie
Kneed voor de pasta de bloem met de eieren in 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten en maak er met een pastamachine dunne linten van.
Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Halveer de perziken en snijd de helften in parten.
Schep de perziken om met 1 el olijfolie.
Verhit een grillpan en gril de perzikparten aan beide kanten bruin.
Doe de gegrilde perziken in een schaal en schep om met 1 el olijfolie, de basilicum en de pijnboompitten.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook voor de sperziebonen op laag vuur.
Voeg de sperziebonen en tijm toe en laat zacht smoren.
Verhit de grillpan opnieuw.
Bestrooi het vlees met peper en zout en druppel er een beetje olijfolie over.
Grill de entrecotes in 4 à 5 minuten bruin en van binnen rosé.
Breng ruim water aan de kook en kook de pasta in 2 à 3 minuten gaar.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan en verwarm op laag vuur 3 el olijfolie met de knoflook en rode peper.
Giet de pasta af en schep door de knoflook-rode peperolie.
Schep de pasta op de borden en leg het vlees erboven op.
Serveer met de perziksalsa en de boontjes.
Reacties
Een reactie posten