Doorgaan naar hoofdcontent

Kalfsentrecote met wilde perziksalsa

Op de perzik en pijnboompitten na, komen alle ingrediënten vandaag uit Baambrugge. De groenten en kruiden uit eigen tuin en het kalfsvlees komt van de Lindenhoff. Van heinde en verre komen koks van gerenommeerde restaurants en andere kookliefhebbers naar deze boerderij in Baambrugge voor vlees en andere versproducten, maar ik was er nog nooit geweest. Hoog tijd dus om daar eens te kijken. De producten zien er inderdaad prachtig uit en het vlees smaakte uitstekend!

Kalfsentrecote met perziksalsa
2 kalfsentrecotes
1 el pijnboompitten
3 el basilicum, in reepjes
2 sappige, wilde perziken
3 el olijfolie

Verse pasta met knoflookolie
200 gr harde bloem
2 eieren
3 el olijfolie
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes

Sperziebonen op Italiaanse wijze
250 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
halve tl tijm
2 el olijfolie

Kneed voor de pasta de bloem met de eieren in 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat 15 minuten rusten en maak er met een pastamachine dunne linten van.
Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Halveer de perziken en snijd de helften in parten.
Schep de perziken om met 1 el olijfolie.
Verhit een grillpan en gril de perzikparten aan beide kanten bruin.
Doe de gegrilde perziken in een schaal en schep om met 1 el olijfolie, de basilicum en de pijnboompitten.

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook voor de sperziebonen op laag vuur.
Voeg de sperziebonen en tijm toe en laat zacht smoren.

Verhit de grillpan opnieuw.
Bestrooi het vlees met peper en zout en druppel er een beetje olijfolie over.
Grill de entrecotes in 4 à 5 minuten bruin en van binnen rosé.

Breng ruim water aan de kook en kook de pasta in 2 à 3 minuten gaar.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan en verwarm op laag vuur 3 el olijfolie met de knoflook en rode peper.
Giet de pasta af en schep door de knoflook-rode peperolie.

Schep de pasta op de borden en leg het vlees erboven op.
Serveer met de perziksalsa en de boontjes.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...