Dankzij de nieuwste Allerhande en Delicious hadden we vanavond een heerlijk driegangen-diner op tafel staan. Morgen het voor- en hoofdgerecht, nu alvast het toetje. De roompuddinkjes komen uit de Allerhande en de vruchtensaus is ontstaan uit het restje aardbeien van de tiramisu van afgelopen week en bramen waarmee ik thuiskwam nadat ik met mijn vader een rondje door zijn tuin had gelopen!
250 ml slagroom
halve citroen, schoongeboend
half kaneelstokje
25 gr suiker
1 blaadje gelatine
aardbeien
bramen
poedersuiker
Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen en doe deze samen met het kaneelstokje, de helft van de suiker en de helft van de slagroom in een steelpan.
Breng op een matig vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat gedurende 10 minuten net niet koken.
Week ondertussen het gelatineblaadje in koud water.
Knijp het uit en voeg al roerend toe aan de slagroom.
Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Zeef het roommengsel en meng met een garde rustig door de stijfgeklopte slagroom.
Verdeel over 2 schaaltjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Pureer met de staafmixer aardbeien en bramen met poedersuiker naar smaak tot een dikke saus.
Serveer de puddinkjes met de saus en een paar bramen en aardbeien.
250 ml slagroom
halve citroen, schoongeboend
half kaneelstokje
25 gr suiker
1 blaadje gelatine
aardbeien
bramen
poedersuiker
Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen en doe deze samen met het kaneelstokje, de helft van de suiker en de helft van de slagroom in een steelpan.
Breng op een matig vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat gedurende 10 minuten net niet koken.
Week ondertussen het gelatineblaadje in koud water.
Knijp het uit en voeg al roerend toe aan de slagroom.
Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Zeef het roommengsel en meng met een garde rustig door de stijfgeklopte slagroom.
Verdeel over 2 schaaltjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Pureer met de staafmixer aardbeien en bramen met poedersuiker naar smaak tot een dikke saus.
Serveer de puddinkjes met de saus en een paar bramen en aardbeien.
Reacties
Een reactie posten