Stamppot in de zomer? Jazeker, deze frisse stamppot met knapperige ijsbergsla uit het Jumbo-magazine smaakt prima in de zomer. De munt geeft er helemaal een zomerse smaak aan.
750 gr kruimige aardappelen, geschild
2 el pijnboompitten
3 el olijfolie
4 merquezworstjes
ongeveer 150 ml melk
1 ei
2 sjalotjes, fijngesnipperd
halve krop ijsbergsla, in dunne reepjes
1,5 el verse munt, in reepjes
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Verhit de olijfolie en bak de worstjes in 8 minuten bruin en gaar.
Giet de aardappelen af.
Schenk de melk erbij en stamp de aardappelen op een laag vuur tot een smeuïge puree.
Neem de pan van het vuur en roer het ei door de puree.
Schep de pijnboompitten, sjalot, ijsbergsla en de munt door de puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de stamppot op 2 borden en leg de merquezworstjes erbij.
Reacties
Een reactie posten