De dag begon gisteren met regen, maar 's-avonds hebben we in de zon van een heerlijk driegangenmenu kunnen genieten. Het hoofdgerecht bestond uit deze bieten-tarte-tatin en toe hadden we lekkere roompuddinkjes met vruchtensaus. Maar we begonnen met deze variatie op carpaccio uit de laatste Allerhande.
200 gr kogelbiefstuk
halve citroen, uitgeperst
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 el olijfolie
versgemalen peper en zout
ongeveer 25 gr rucola
ongeveer 30 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
Snijd de biefstuk met een scherp keukenmes in zeer dunne plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes.
Hak vervolgens de blokjes nog wat fijner.
Doe het vlees met de helft van het citroensap, de knoflook, 2 el olijfolie en flink wat peper en zout in een kom.
Schep om en laat 10 minuten staan.
Meng de rucola met de rest van het citroensap en olijfolie.
Leg wat rucola op de bordjes, verdeel het vlees erover en bestrooi met de kaas.
200 gr kogelbiefstuk
halve citroen, uitgeperst
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 el olijfolie
versgemalen peper en zout
ongeveer 25 gr rucola
ongeveer 30 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
Snijd de biefstuk met een scherp keukenmes in zeer dunne plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in kleine blokjes.
Hak vervolgens de blokjes nog wat fijner.
Doe het vlees met de helft van het citroensap, de knoflook, 2 el olijfolie en flink wat peper en zout in een kom.
Schep om en laat 10 minuten staan.
Meng de rucola met de rest van het citroensap en olijfolie.
Leg wat rucola op de bordjes, verdeel het vlees erover en bestrooi met de kaas.
Reacties
Een reactie posten