Spitskool eten we meestal al uit de wok, maar dit recept van 24 Kitchen is net weer even anders. We vonden het een beetje aan de droge kant, dus de volgende keer iets meer sojasaus en eventueel nog een scheutje water. Lekker met groene sla.
200 gr rosbieflapjes, in reepjes
150 gr meergranenrijst
75 gr cashewnoten
25 gr gemalen kokos
wokolie
halve spitskool, in dunne reepjes
1 rode paprika, in blokjes
3 bosuitjes, in ringetjes
3 el ketjap manis
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de cashewnoten met de kokos ongeveer 4 minuten in een droge koekenpan.
Verhit een scheutje wokolie in een wok en roerbak de spitskool in 5 minuten beetgaar.
Voeg de paprikablokjes en bosui toe en bak nog eens 4 minuten.
Roer de geroosterde noten en kokos erdoor en breng op smaak met de ketjap.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in een scheutje wokolie in 4 minuten goudbruin.
Schep de vleesreepjes door de spitskool.
Verdeel de spitskool over twee borden en serveer met de rijst.
200 gr rosbieflapjes, in reepjes
150 gr meergranenrijst
75 gr cashewnoten
25 gr gemalen kokos
wokolie
halve spitskool, in dunne reepjes
1 rode paprika, in blokjes
3 bosuitjes, in ringetjes
3 el ketjap manis
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de cashewnoten met de kokos ongeveer 4 minuten in een droge koekenpan.
Verhit een scheutje wokolie in een wok en roerbak de spitskool in 5 minuten beetgaar.
Voeg de paprikablokjes en bosui toe en bak nog eens 4 minuten.
Roer de geroosterde noten en kokos erdoor en breng op smaak met de ketjap.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in een scheutje wokolie in 4 minuten goudbruin.
Schep de vleesreepjes door de spitskool.
Verdeel de spitskool over twee borden en serveer met de rijst.
Reacties
Een reactie posten