Twee maanden geleden ben ik begonnen met een zoektocht naar het beste recept voor chocolate-chip-cookies. Poging één was een lekker koekje, maar nog niet waar ik naar op zoek ben. Dit weekend een tweede poging gedaan met een recept dat ik op Pinterest tegenkwam. Wederom een lekker koekje, maar nog steeds niet hèt koekje. Het oorspronkelijke recept komt uit Amerika en de hoeveelheden zijn aangegeven met cups in plaats van grammen. Ooit heb ik in Australië een kookboek gekocht dat ook met cups werkte en toen heb ik er meteen van die maatbekertjes bijgekocht. Ik heb die bekertjes nu dus gebruikt, maar de hoeveelheden ook even gewogen om het iets makkelijker te maken voor een volgende keer.
110 gr boter
150 gr witte basterdsuiker
1 ei
150 gr bloem
130 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop met de mixer de boter met de suiker tot een romige massa.
Mix het ei erdoor totdat het helemaal is opgenomen.
Roer bloem en chocoladestukjes door het beslag.
Leg hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.
110 gr boter
150 gr witte basterdsuiker
1 ei
150 gr bloem
130 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop met de mixer de boter met de suiker tot een romige massa.
Mix het ei erdoor totdat het helemaal is opgenomen.
Roer bloem en chocoladestukjes door het beslag.
Leg hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 10 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.
Reacties
Een reactie posten