Weer eens wat anders, een hartige cake! Lekker bij soep, op een buffet of bij de borrel. De basis komt uit het kookboek "Zomer" van Yvette van Boven en de vulling van mijzelf. En een eenvoudiger recept is er bijna niet, zo makkelijk.
225 gr zelfrijzend bakmeel
100 ml olijfolie (ik gebruikte het restje olie uit het potje van de zongedroogde tomaten)
100 ml witte wijn
3 eieren
100 gr Parmezaanse kaas
zwarte peper
6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
1 bol mozzarella in blokjes
basilicum naar smaak
10 groene knoflookolijven, gehalveerd
Verwarm de oven voor op 160C.
Meng het bakmeel, de olie, witte wijn, eieren, peper en Parmezaanse kaas goed en snel tot een glad beslag.
Roer de tomaatreepjes, mozzarella, knoflook en basilicum erdoor heen.
Doe het beslag in een goed ingevette cakevorm van 1 liter en bak ongeveer 45 minuten.
225 gr zelfrijzend bakmeel
100 ml olijfolie (ik gebruikte het restje olie uit het potje van de zongedroogde tomaten)
100 ml witte wijn
3 eieren
100 gr Parmezaanse kaas
zwarte peper
6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
1 bol mozzarella in blokjes
basilicum naar smaak
10 groene knoflookolijven, gehalveerd
Verwarm de oven voor op 160C.
Meng het bakmeel, de olie, witte wijn, eieren, peper en Parmezaanse kaas goed en snel tot een glad beslag.
Roer de tomaatreepjes, mozzarella, knoflook en basilicum erdoor heen.
Doe het beslag in een goed ingevette cakevorm van 1 liter en bak ongeveer 45 minuten.
Reacties
Een reactie posten