Het lijkt heel even echt zomer en dan is het heerlijk om op het terras buiten zo'n zomerse maaltijd te eten. Een tijdje geleden hebben we mosterdblad gezaaid en inmiddels staat er een enorme bos van dat spul. Maar wat moet je er eigenlijk mee? Je schijnt er pittige pesto mee te kunnen maken, dus heb ik in dit recept uit de Boodschappen in plaats van alleen basilicum te nemen, de helft vervangen door mosterdblad.
150 gr ontbijtspek
250 gr spaghetti
2 teentjes knoflook
50 gr pijnboompitten
35 gr verse basilicum
35 gr vers mosterdblad
150 ml olijfolie
4 el geraspte Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Maal de pijnboompitten, de knoflook, de basilicum, het mosterdblad en de olijfolie met de staafmixer tot een fijne pesto.
Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en roer de pesto erdoor heen.
Verdeel over twee borden en leg de uitgebakken spek op de pasta.
Lekker met spinaziesalade en een glas witte wijn!
150 gr ontbijtspek
250 gr spaghetti
2 teentjes knoflook
50 gr pijnboompitten
35 gr verse basilicum
35 gr vers mosterdblad
150 ml olijfolie
4 el geraspte Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Maal de pijnboompitten, de knoflook, de basilicum, het mosterdblad en de olijfolie met de staafmixer tot een fijne pesto.
Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en roer de pesto erdoor heen.
Verdeel over twee borden en leg de uitgebakken spek op de pasta.
Lekker met spinaziesalade en een glas witte wijn!
Reacties
Een reactie posten