Manlief is uit eten, dus ik hoefde nergens rekening mee te houden. Nu lust hij bijna alles, behalve rode kool. Maar daar vond ik het vandaag veel te mooi weer voor, dus gekozen voor een pizza. Die maak je makkelijk voor één persoon. De onderstaande hoeveelheden zijn dus voor één pizza. Deze vegetarisch pizza is gebaseerd op een recept uit de nieuwste Hallo van Jumbo.
deeg
125 mix voor pizzabodem
0,5 el olijfolie
60 ml koud water
vulling
125 gr kastanjechampignons, gehalveerd
1 teentje knoflook, geperst
gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak
1 el olijfolie
2 el tomatentapenade
1 bol mozzarella in plakken
1 rode ui in ringen
basilicumb
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de mix voor de bodem met het water en de olijfolie en kneed er een soepel deeg van.
Voeg eventueel wat water toe als het te droog is.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de champignons een paar minuten.
Voeg tijdens het bakken de Italiaanse kruiden en knoflook toe.
Rol het deeg uit tot een mooie maat pizza.
Bestrijk de bodem met de tapenade.
Beleg met de plakken mozzarella en verdeel de champignons en uiringen over de pizza.
Bestrooi met een paar blaadjes basilicum.
Bak de pizza onder in de oven in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar.
Strooi er voor het serveren nog een paar basilicumblaadjes over.
Reacties
Een reactie posten