Soms hoef je echt niet naar een restaurant om ontzettend lekker te eten. De Boodschappen deze maand lijkt het beste supermarktmagazine ever! Na de overheerlijke Florentijnse schnitzel van eergisteren, het toetje van vanavond, was deze zelfgemaakte ravioli ook niet te versmaden!
Ravioli
200 gr harde bloem
2 eieren
1 el olijfolie
0,5 bol knoflook
2 el olijfolie
100 gr ricotta
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
100 gr mozzarella in kleine blokjes
nootmuskaat
1 el boter
2 el fijngehakte petersele
1 el verse tijmblaadjes
Spinaziesalade
200 gr spinazie, gewassen
1 rode ui in ringen
3 el geroosterde pijnboompitten
2 tomaten in partjes
4 el olijfolie
1 el citroensap
1 el balsamicoazijn
Gevulde kipfilet
2 halve kipfilets
2 el rode pesto
6 basilicumblaadjes
2 plakjes rauwe ham
3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en schenk de olijfolie erover.
Vouw het folie losjes dicht en zet het pakketje 40 minuten in de oven.
Haal uit de oven en zet apart.
Maak de pasta door de bloem, eieren en olijfolie tot een samenhangend deeg te roeren en daarna 10 minuten stevig door te kneden.
Laat even rusten onder een theedoek.
Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en meng de mozzarella erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel het pastadeeg in 2 delen en maak er met een pastamachine 2 grote lappen van ongeveer 2 mm dik van.
Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes kaasvulling op één van de vellen met rondom een tussenruimte van 3 cm.
Bevochtig de tussenruimte met een kwastje met wat water en leg het andere pastavel er voorzichtig en losjes op.
Druk de pasta in de tussenruimte met een vinger op elkaar.
Snij de ravioli op de tussenruimte in vierkanten van elkaar en druk de randen goed dicht.
Leg de ravioli op een theedoek en bestuif licht met wat bloem tegen het plakken.
Snij de kipfilet open als een envelop en bestrijk de binnenkant met de pesto en verdeel de basilicumblaadjes erover.
Vouw de kipfilet weer dicht.
Omwikkel de filet met de rauwe ham.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 15 minuten goudbruin en gaar.
Meng voor de spinaziesalade de spinazie met de tomaten, ui en pijnboompitten.
Klop een dressing van de olie, azijn en citroensap en giet dit over de salade.
Neem de knoflookbol uit de folie en vang de olie op.
Knijp de knoflookteentjes uit de schilletjes en prak deze fijn met de olie.
Verwarm de olie en voeg de boter en kruiden toe.
Breng ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de ravioli in 5 - 6 minuten gaar.
Verdeel de ravioli over twee borden, schenk de knoflooksaus erover, leg de kipfilet ernaast en wat salade.
Ravioli
200 gr harde bloem
2 eieren
1 el olijfolie
0,5 bol knoflook
2 el olijfolie
100 gr ricotta
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
100 gr mozzarella in kleine blokjes
nootmuskaat
1 el boter
2 el fijngehakte petersele
1 el verse tijmblaadjes
Spinaziesalade
200 gr spinazie, gewassen
1 rode ui in ringen
3 el geroosterde pijnboompitten
2 tomaten in partjes
4 el olijfolie
1 el citroensap
1 el balsamicoazijn
Gevulde kipfilet
2 halve kipfilets
2 el rode pesto
6 basilicumblaadjes
2 plakjes rauwe ham
3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en schenk de olijfolie erover.
Vouw het folie losjes dicht en zet het pakketje 40 minuten in de oven.
Haal uit de oven en zet apart.
Maak de pasta door de bloem, eieren en olijfolie tot een samenhangend deeg te roeren en daarna 10 minuten stevig door te kneden.
Laat even rusten onder een theedoek.
Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en meng de mozzarella erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel het pastadeeg in 2 delen en maak er met een pastamachine 2 grote lappen van ongeveer 2 mm dik van.
Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes kaasvulling op één van de vellen met rondom een tussenruimte van 3 cm.
Bevochtig de tussenruimte met een kwastje met wat water en leg het andere pastavel er voorzichtig en losjes op.
Druk de pasta in de tussenruimte met een vinger op elkaar.
Snij de ravioli op de tussenruimte in vierkanten van elkaar en druk de randen goed dicht.
Leg de ravioli op een theedoek en bestuif licht met wat bloem tegen het plakken.
Snij de kipfilet open als een envelop en bestrijk de binnenkant met de pesto en verdeel de basilicumblaadjes erover.
Vouw de kipfilet weer dicht.
Omwikkel de filet met de rauwe ham.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 15 minuten goudbruin en gaar.
Meng voor de spinaziesalade de spinazie met de tomaten, ui en pijnboompitten.
Klop een dressing van de olie, azijn en citroensap en giet dit over de salade.
Neem de knoflookbol uit de folie en vang de olie op.
Knijp de knoflookteentjes uit de schilletjes en prak deze fijn met de olie.
Verwarm de olie en voeg de boter en kruiden toe.
Breng ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook de ravioli in 5 - 6 minuten gaar.
Verdeel de ravioli over twee borden, schenk de knoflooksaus erover, leg de kipfilet ernaast en wat salade.
Reacties
Een reactie posten