Weer een lekker toetje of taartje voor bij de koffie. Hij ziet er een beetje bleekjes uit, wat rood fruit zou het hier heel goed op doen. Voor de volgende keer! Onderstaande hoeveelheden zijn voor een springvorm van 15 cm, als je alles verdubbeld heb je een taart van 24 cm.
75 gr café noirkoekjes
35 gr boter, gesmolten
125 ml slagroom
1 el fijne kristalsuiker
1,5 blaadje gelatine
2 el lemon curd
slagroom voor erbij
Week de gelatine in ruim koud water.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en schep de kruimels door de gesmolten boter.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm.
Zet de vorm in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Verwarm 2 el water en los de gelatine daarin op.
Roer de lemon curd erdoor en spatel dit mengsel door de slagroom.
Verdeel het slagroommengsel over de bodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten