Tijdens een weekje in Drenthe vorig jaar lazen we een keer het Dagblad van het Noorden. Daar stond het recept van deze taart in. Al die tijd hing het krantenknipsel nog op het prikbord in de keuken en vandaag had ik zin om deze combinatie van Tarte tatin en appelcake eindelijk eens te maken.
Vulling
80 gr boter
150 gr basterdsuiker
2 eieren
wat geraspte citroenschil
2 tl citroensap
100 gr maïzena
80 gr bloem
1 afgestreken tl bakpoeder
3 tot 4 el melk
Deeg
40 gr boter, gesmolten
90 gr suiker
750 gr zacht-zure appels
Verwarm de oven voor op 190C.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Schenk de gesmolten boter erin en verdeel de suiker erover.
Schil de appels en snij deze in dikke plakken.
Leg de plakken dakspansgewijs op de boter en suiker.
Klop voor het deeg de boter schuimig met de basterdsuiker en de eieren.
Roer de citroenschil en het citroensap erdoor.
Vervolgens de bloem, maïzena, bakpoeder en melk.
Roer van dit alles een mooi glad deeg.
Verdeel het deeg over de appels en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart 10 minuten afkoelen.
Zet de vorm ondersteboven op een bord en maak de springvorm los.
Lekker met slagroom.
Vulling
80 gr boter
150 gr basterdsuiker
2 eieren
wat geraspte citroenschil
2 tl citroensap
100 gr maïzena
80 gr bloem
1 afgestreken tl bakpoeder
3 tot 4 el melk
Deeg
40 gr boter, gesmolten
90 gr suiker
750 gr zacht-zure appels
Verwarm de oven voor op 190C.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Schenk de gesmolten boter erin en verdeel de suiker erover.
Schil de appels en snij deze in dikke plakken.
Leg de plakken dakspansgewijs op de boter en suiker.
Klop voor het deeg de boter schuimig met de basterdsuiker en de eieren.
Roer de citroenschil en het citroensap erdoor.
Vervolgens de bloem, maïzena, bakpoeder en melk.
Roer van dit alles een mooi glad deeg.
Verdeel het deeg over de appels en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart 10 minuten afkoelen.
Zet de vorm ondersteboven op een bord en maak de springvorm los.
Lekker met slagroom.
Reacties
Een reactie posten