Dit komt uit één van de leukste kookboeken die ik ken, namelijk Home Made van Yvette van Boven. Mooie foto's, tekeningen èn heerlijke recepten. Zo'n boek zou ik ook wel willen maken!
225 gr braadworstjes
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 takje rozemarijn, gehakt
tabasco naar smaak
150 gr risottorijst
150 ml witte wijn
125 gezeefde tomaat
250 ml kippenbouillon
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan.
Haal het velletje van de worst en verkruimel het vlees boven de hete olie.
Bak even om.
Voeg de paprika, ui en de knoflook toe.
Bestrooi met de rozemarijn en druppel er tabasco over.
Bak alles al omscheppend ongeveer 5 minuten.
Roer de rijst erdoor en bak 1 minuut mee.
Blus af met de wijn en roer vervolgens de tomaat en de kippenbouillon erdoor.
Breng het geheel aan de kook.
Zet de pan met een deksel erop in de oven.
Bak de risotto in 18 - 20 minuten gaar of tot alle vloeistof is opgenomen.
225 gr braadworstjes
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 takje rozemarijn, gehakt
tabasco naar smaak
150 gr risottorijst
150 ml witte wijn
125 gezeefde tomaat
250 ml kippenbouillon
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan.
Haal het velletje van de worst en verkruimel het vlees boven de hete olie.
Bak even om.
Voeg de paprika, ui en de knoflook toe.
Bestrooi met de rozemarijn en druppel er tabasco over.
Bak alles al omscheppend ongeveer 5 minuten.
Roer de rijst erdoor en bak 1 minuut mee.
Blus af met de wijn en roer vervolgens de tomaat en de kippenbouillon erdoor.
Breng het geheel aan de kook.
Zet de pan met een deksel erop in de oven.
Bak de risotto in 18 - 20 minuten gaar of tot alle vloeistof is opgenomen.
Reacties
Een reactie posten