Het recept komt uit de Allerhande "Man in de keuken", maar een vrouw kan dit natuurlijk ook heel goed maken en eten! Het spek maakt het behoorlijk zout, dus de biertip van Leffe Blond die er bij staat komt zeer goed van pas.
1 citroen
300 gr kippendijen, in stukjes van 3 x 3 cm
75 gr gerookt ontbijtspek (stukje) in plakjes van 1 cm
6 el olijfolie
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
250 gr penne (pasta)
400 gr brocoli, in kleine roosjes
basilicum
4 satéprikkers
Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal.
Meng de kip, het spek, 4 el olie en de rozemarijn met het citroenrasp en laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
Rijg de kip en het spek om en om aan de satéprikkers.
Verhit een grillpan.
Bestrooi de kip met veel versgemalen peper en gril de spiesen in 10 minuten gaar.
Keer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Kook de broccoli 4 minuten en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de broccoli 3 minuten.
Meng de broccoli door de pasta en voeg er net zoveel basilicum aan toe als dat je lekker vindt.
Serveer met de kipspiesen.
1 citroen
300 gr kippendijen, in stukjes van 3 x 3 cm
75 gr gerookt ontbijtspek (stukje) in plakjes van 1 cm
6 el olijfolie
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
250 gr penne (pasta)
400 gr brocoli, in kleine roosjes
basilicum
4 satéprikkers
Rasp de gele schil van de citroen en doe in een schaal.
Meng de kip, het spek, 4 el olie en de rozemarijn met het citroenrasp en laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
Rijg de kip en het spek om en om aan de satéprikkers.
Verhit een grillpan.
Bestrooi de kip met veel versgemalen peper en gril de spiesen in 10 minuten gaar.
Keer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Kook de broccoli 4 minuten en laat uitlekken.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de broccoli 3 minuten.
Meng de broccoli door de pasta en voeg er net zoveel basilicum aan toe als dat je lekker vindt.
Serveer met de kipspiesen.
Reacties
Een reactie posten