Gisteren aten wij deze heerlijke boboti. Die eten we regelmatig, maar ik wilde er eens een andere tomatensalade bij. Op een website met recepten uit Zuid-Afrika kwam ik deze tegen.
3 grote rijpe tomaten in plakjes
2 hardgekookte eieren in plakjes
1 ui, in dunne ringen
3 tl komijnzaad
1 tl zout
1 tl suiker
4 el kruiden- of wijnazijn
1 el citroensap
2 el arachideolie
peterselie
Breng water aan de kook en blancheer de uiringen 2 minuten.
Giet af en laat goed uitlekken.
Rooster het komijnzaad licht in een droge koekenpan.
Schik de tomaten en hardgekookte eieren op een schaal samen met de uien.
Maal het komijnzaad, zout en de suiker fijn in een vijzel.
Doe dit in een kom en klop de azijn, het citroensap en de olie door.
Schenk over de salade.
Strooi een klein beetje peterselie over de salade voor de kleur.
Serveer bij boboti met witte rijst en zoete chilisaus.
3 grote rijpe tomaten in plakjes
2 hardgekookte eieren in plakjes
1 ui, in dunne ringen
3 tl komijnzaad
1 tl zout
1 tl suiker
4 el kruiden- of wijnazijn
1 el citroensap
2 el arachideolie
peterselie
Breng water aan de kook en blancheer de uiringen 2 minuten.
Giet af en laat goed uitlekken.
Rooster het komijnzaad licht in een droge koekenpan.
Schik de tomaten en hardgekookte eieren op een schaal samen met de uien.
Maal het komijnzaad, zout en de suiker fijn in een vijzel.
Doe dit in een kom en klop de azijn, het citroensap en de olie door.
Schenk over de salade.
Strooi een klein beetje peterselie over de salade voor de kleur.
Serveer bij boboti met witte rijst en zoete chilisaus.
Ideale salade bij de barbecue, lijkt me. Ik houd het recept in mijn achterhoofd.
BeantwoordenVerwijderen