Mijn schoonvader kwam melden dat er spitskolen in de tuin staan die groot genoeg zijn om te kunnen oogsten. Afgelopen week hadden we onze toevlucht al genomen tot zo'n lekker vers kooltje, toen bleek dat de gekochte snijbonen niet meer helemaal waren zoals ze hadden moeten zijn.... Maar er stond nog meer spitskool en even neuzen op internet leverde het onderstaande gerecht op.
1 spitskool
1 rode peper, in kleine ringetjes
wokolie
3 el ketjap
300 gr kipfilet in blokjes
satésaus
2 kopjes rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking.
Verhit wat wokolie in een wok en bak de kipstukjes bruin en gaar.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de kipstukjes toe.
Hou dit warm op een laag vuurtje.
Verhit nog wat wokolie in de wok en bak de rode peper enkele minuten.
Voeg de spitskool toe en bak al omscheppend ongeveer 7 minuten.
Breng op smaak met de ketjap.
Serveer de spitskool met de rijst en kipsaté en nog wat kroepoek.
1 spitskool
1 rode peper, in kleine ringetjes
wokolie
3 el ketjap
300 gr kipfilet in blokjes
satésaus
2 kopjes rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking.
Verhit wat wokolie in een wok en bak de kipstukjes bruin en gaar.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de kipstukjes toe.
Hou dit warm op een laag vuurtje.
Verhit nog wat wokolie in de wok en bak de rode peper enkele minuten.
Voeg de spitskool toe en bak al omscheppend ongeveer 7 minuten.
Breng op smaak met de ketjap.
Serveer de spitskool met de rijst en kipsaté en nog wat kroepoek.
klinkt goed, in het weekend even proberen!
BeantwoordenVerwijderen