De frambozenstruik levert veel op dit jaar. Dus behalve door de yoghurt en andere toetjes, wilde ik er nu wel iets anders mee doen. In een oude Allerhande vond ik dit recept voor brownies. Ik geloof dat mijn collega's er ook blij mee waren.....
250 gr boter
250 gr pure chocolade, in stukken gehakt
1 vanillestokje
6 eieren
200 gr witte basterdsuiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr frambozen
100 gr witte chocolade, in stukjes gehakt
ovenschaal van 34 x 23 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
Verwarm de oven voor op 170C.
Smelt de boter in een steelpan.
Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter.
Laat staan, zodat de chocolade smelt.
Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
Doe dit met de eieren in een grote kom en klop dit in 3 minuten luchtig met de mixer.
Voeg in delen de suiker toe.
Schep de gesmolten chocolade om en schenk dit al roerend bij het eimengsel.
Zeef de meel erboven en schep er luchtig door.
Meng de helft van de frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag.
Doe het beslag in een ovenschaal.
Verdeel de rest van de frambozen en witte chocolade erover en bak in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven en laat in 2 uur afkoelen.
250 gr boter
250 gr pure chocolade, in stukken gehakt
1 vanillestokje
6 eieren
200 gr witte basterdsuiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr frambozen
100 gr witte chocolade, in stukjes gehakt
ovenschaal van 34 x 23 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
Verwarm de oven voor op 170C.
Smelt de boter in een steelpan.
Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter.
Laat staan, zodat de chocolade smelt.
Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
Doe dit met de eieren in een grote kom en klop dit in 3 minuten luchtig met de mixer.
Voeg in delen de suiker toe.
Schep de gesmolten chocolade om en schenk dit al roerend bij het eimengsel.
Zeef de meel erboven en schep er luchtig door.
Meng de helft van de frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag.
Doe het beslag in een ovenschaal.
Verdeel de rest van de frambozen en witte chocolade erover en bak in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven en laat in 2 uur afkoelen.
Reacties
Een reactie posten