Terwijl de mannen van de Tour de France de Mont Ventoux aan het opzwoegen waren, deden wij mee aan de prachtige, 131 km lange Ronde van de Westfriese Omringdijk. Na zo'n fietstocht heb je best zin in een voedzame maaltijd. En dat werd dit rijstgerecht uit de Delicious van juli.
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
150 gr varkenssaucijzen, velletje verwijderd en vlees in stukjes
200 gr langkorrelige rijst
500 ml kippenbouillon
geraspte schil van een halve citroen (ik deed iets minder omdat ik anders de citroen te veel vind overheersen)
2 eieren, losgeroerd
2 el fijngesneden peterselie
80 gr fijngeraspte pecorino of parmezaanse kaas
2 bosuitjes, fijngesneden in ringetjes
10 gr boter, in stukjes
groene salade voor erbij
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de worst toe en bak het 5 minuten mee tot het rul en bruin is.
Voeg de rijst, bouillon en de helft van de citroenrasp toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de rijst afgedekt in 15 - 20 minuten gaar koken.
Verwarm de grill voor op middelhoge stand.
Neem het deksel van de pan en roer 60 gr van de kaas, eieren, 1 el peterselie, de helft van de bosui en de rest van de citroenrasp door de rijst.
Schep het mengsel in een ovenschaal (of laat in de koekenpan zitten als die onder de grill kan) en strooi de rest van de kaas, de boterstukjes en wat zout en peper erover.
Zet de rijst 5 minuten onder de grill, zodat er een mooi goudbruin korstje op komt.
Strooi de rest van de bosui en peterselie erover en serveer met een groene salade.
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
150 gr varkenssaucijzen, velletje verwijderd en vlees in stukjes
200 gr langkorrelige rijst
500 ml kippenbouillon
geraspte schil van een halve citroen (ik deed iets minder omdat ik anders de citroen te veel vind overheersen)
2 eieren, losgeroerd
2 el fijngesneden peterselie
80 gr fijngeraspte pecorino of parmezaanse kaas
2 bosuitjes, fijngesneden in ringetjes
10 gr boter, in stukjes
groene salade voor erbij
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de worst toe en bak het 5 minuten mee tot het rul en bruin is.
Voeg de rijst, bouillon en de helft van de citroenrasp toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de rijst afgedekt in 15 - 20 minuten gaar koken.
Verwarm de grill voor op middelhoge stand.
Neem het deksel van de pan en roer 60 gr van de kaas, eieren, 1 el peterselie, de helft van de bosui en de rest van de citroenrasp door de rijst.
Schep het mengsel in een ovenschaal (of laat in de koekenpan zitten als die onder de grill kan) en strooi de rest van de kaas, de boterstukjes en wat zout en peper erover.
Zet de rijst 5 minuten onder de grill, zodat er een mooi goudbruin korstje op komt.
Strooi de rest van de bosui en peterselie erover en serveer met een groene salade.
Dit heb ik ook al enkele keren klaargemaakt. mmm
BeantwoordenVerwijderenGr Maaike