Wat was het de afgelopen weken op woensdagavond genieten van "Heel Holland bakt". Afgelopen week was de finale, maar omdat ik moest werken kon ik die maar met een half oog zien. Gelukkig had ik het programma opgenomen en heb ik het net op mijn gemak zitten terugkijken. En dan krijg je meteen zin om ook te gaan bakken. Een aantal weken geleden maakte Jolanda, een van de deelneemsters, rondo's. Het recept had ik al uitgeprint, dus ik kon meteen aan de slag.
Voor 11 stuks
160 gr witte basterdsuiker
250 gr boter
320 gr bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder
mespuntje zout
300 gr amandelspijs
1 ei
11 garneeramanadelen
1 eidooier
scheutje slag- of koffieroom
Meng de basterdsuiker met de boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg.
Laat dit in huishoudfolie een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180C.
Kneed het ei door het amandelspijs en voeg eventueel wat water toe tot het een gladde massa wordt.
Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en steek er 11 cirkels van 10 cm uit.
Vet een muffin- of cupcakevorm goed in en bekleed de vormpjes met de deegcirkels.
Verdeel het amandelspijs over de deegbakjes.
Kneed de restanten deeg bij elkaar en rol opnieuw uit.
Steek er cirkels van 7 cm van.
Vouw het deeg van de bakjes naar binnen en dek af met de kleine deegcirkels.
Klop de eidooier met het scheutje room los en bestrijk het deeg hiermee.
Leg op elke rondo een amandel en bestrijk nogmaals met het eidooiermengsel.
Bak de rondo's in 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat een beetje afkoelen in de vorm en haal de rondo's er daarna uit om verder af te koelen.
Voor 11 stuks
160 gr witte basterdsuiker
250 gr boter
320 gr bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder
mespuntje zout
300 gr amandelspijs
1 ei
11 garneeramanadelen
1 eidooier
scheutje slag- of koffieroom
Meng de basterdsuiker met de boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg.
Laat dit in huishoudfolie een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180C.
Kneed het ei door het amandelspijs en voeg eventueel wat water toe tot het een gladde massa wordt.
Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en steek er 11 cirkels van 10 cm uit.
Vet een muffin- of cupcakevorm goed in en bekleed de vormpjes met de deegcirkels.
Verdeel het amandelspijs over de deegbakjes.
Kneed de restanten deeg bij elkaar en rol opnieuw uit.
Steek er cirkels van 7 cm van.
Vouw het deeg van de bakjes naar binnen en dek af met de kleine deegcirkels.
Klop de eidooier met het scheutje room los en bestrijk het deeg hiermee.
Leg op elke rondo een amandel en bestrijk nogmaals met het eidooiermengsel.
Bak de rondo's in 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat een beetje afkoelen in de vorm en haal de rondo's er daarna uit om verder af te koelen.
Reacties
Een reactie posten