Van mijn schoonmoeder kreeg ik een stapelte Libelles en in één daarvan stonden recepten uit de Arabische keuken. Nou kook ik daar niet zo vaak uit, dus hoog tijd om eens iets te proberen. Dit heerlijke snelle stoofgerecht kan gegeten worden met rijst of couscous, maar ik vond de stoof alleen al voldoende.
2 grote zoete aardappels, geschild en in grove stukken
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, in ringen
2 el harissa
2 vleestomaten, in partjes
4 merquezworstjes
3 el Kalamata-olijven
peterselie
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de knoflook, ui en harissa 5 minuten op laag vuur.
Voeg de stukken zoete aardappel, tomaten en een scheutje water toe.
Stoof het gerecht in 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar.
Breng op smaak met zout.
Grill of bak ondertussen de worstjes goudbruin en gaar.
Roer de olijven door de stoof en voeg de worstjes toe.
Strooi er tot slot wat fijngesneden peterselie over.
2 grote zoete aardappels, geschild en in grove stukken
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, in ringen
2 el harissa
2 vleestomaten, in partjes
4 merquezworstjes
3 el Kalamata-olijven
peterselie
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de knoflook, ui en harissa 5 minuten op laag vuur.
Voeg de stukken zoete aardappel, tomaten en een scheutje water toe.
Stoof het gerecht in 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar.
Breng op smaak met zout.
Grill of bak ondertussen de worstjes goudbruin en gaar.
Roer de olijven door de stoof en voeg de worstjes toe.
Strooi er tot slot wat fijngesneden peterselie over.
Reacties
Een reactie posten