Een lekker zomers gerecht uit de laatste Allerhande. En na een week alleen gegeten te hebben omdat manlief aan de andere kant van de wereld zat, is het dubbelop genieten van dit broodje met z'n tweetjes in de zon!
4 (afbak) pistoletjes
3 rode uien, in ringen
2 el balsamicoazijn
200 gr biefstuk
100 gr ricotta
1 el mierikswortel
1 el dille
paar blaadjes sla
2 gegrilde paprika's uit een pot, in repen
Verwarm de oven voor op 220C.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 minuten zacht en bruin.
Voeg na 10 minuten de azijn, peper en zout toe.
Bak de pistoletjes in de oven af.
Verhit een grillpan en bestrijk het vlees met olijfolie, peper en zout.
Gril de biefstukjes aan beide kanten 2 minuten.
Neem ze uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Meng ondertussen de ricotta met de mierikswortel, dille en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes doormidden.
Beleg met de sla en paprikareepjes.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg die op de sla.
Verdeel de uiringen en ricotta erover.
Lekker met glas rosé!
4 (afbak) pistoletjes
3 rode uien, in ringen
2 el balsamicoazijn
200 gr biefstuk
100 gr ricotta
1 el mierikswortel
1 el dille
paar blaadjes sla
2 gegrilde paprika's uit een pot, in repen
Verwarm de oven voor op 220C.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 minuten zacht en bruin.
Voeg na 10 minuten de azijn, peper en zout toe.
Bak de pistoletjes in de oven af.
Verhit een grillpan en bestrijk het vlees met olijfolie, peper en zout.
Gril de biefstukjes aan beide kanten 2 minuten.
Neem ze uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Meng ondertussen de ricotta met de mierikswortel, dille en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes doormidden.
Beleg met de sla en paprikareepjes.
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg die op de sla.
Verdeel de uiringen en ricotta erover.
Lekker met glas rosé!
Reacties
Een reactie posten