Het valt niet mee om vlees smakelijk te fotograferen. Maar geloof mij, de rozemarijnrosbief was echt heel lekker! Waar we minder over te spreken waren, was de venkel. We hadden nog nooit venkel gegeten omdat we dachten dat het niet helemaal in onze smaak zou vallen. Maar dat weet je nooit zeker totdat je het gegeten hebt. Dus daarom was gisteren het grote moment, maar inderdaad kon het ons niet bekoren; net of je op een anijsblokje aan het kauwen bent. Ik weet het, over smaak valt niet te twisten, dus anderen zullen het misschien heerlijk vinden. Ik was in ieder geval blij dat ik er ook geroosterde worteltjes bij had gedaan!
1 takje rozemarijn, naaldjes afgerist, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 venkel, in parten van 3 cm
300 gr rosbief
400 gr krieltjes in de schil
halve bos wortels, geschild
zeezout
2 el munt
125 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng de rozemarijn met een half fijngesneden teentje knoflook, halve el zeezout, peper en 1 el olijfolie en smeer de rosbief hiermee in.
Leg de venkel en de wortels in een ingevette ruime braadslee.
Besprenkel de groente met 2 el olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout.
Halveer de grote krieltjes en verdeel ze over twee grote vellen aluminiumfolie.
Snij een halve teen knoflook in plakjes en steek die tussen de aardappeltjes.
Bestrooi met zout en peper en vouw de pakketjes dicht.
Leg de pakketjes in de ovenschaal bij de groenten en rooster alles in 35 - 40 minuten beetgaar.
Verhit ondertussen een grillpan goed heet voor en rooster de rosbief hierin snel rondom bruin.
Neem de rosbief uit de pan en leg 15 minuten voor het einde van de roostertijd van de groenten in de braadslee erbij.
Snij ondertussen de laatste knoflookteen fijn met en meng met de munt door de crème fraîche.
Neem alles uit de oven en laat de rosbief 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de geroosterde venkel (of niet), worteltjes en de gepofte kriel.
Serveer met de muntroom.
1 takje rozemarijn, naaldjes afgerist, fijngesneden
2 tenen knoflook
1 venkel, in parten van 3 cm
300 gr rosbief
400 gr krieltjes in de schil
halve bos wortels, geschild
zeezout
2 el munt
125 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng de rozemarijn met een half fijngesneden teentje knoflook, halve el zeezout, peper en 1 el olijfolie en smeer de rosbief hiermee in.
Leg de venkel en de wortels in een ingevette ruime braadslee.
Besprenkel de groente met 2 el olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout.
Halveer de grote krieltjes en verdeel ze over twee grote vellen aluminiumfolie.
Snij een halve teen knoflook in plakjes en steek die tussen de aardappeltjes.
Bestrooi met zout en peper en vouw de pakketjes dicht.
Leg de pakketjes in de ovenschaal bij de groenten en rooster alles in 35 - 40 minuten beetgaar.
Verhit ondertussen een grillpan goed heet voor en rooster de rosbief hierin snel rondom bruin.
Neem de rosbief uit de pan en leg 15 minuten voor het einde van de roostertijd van de groenten in de braadslee erbij.
Snij ondertussen de laatste knoflookteen fijn met en meng met de munt door de crème fraîche.
Neem alles uit de oven en laat de rosbief 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de geroosterde venkel (of niet), worteltjes en de gepofte kriel.
Serveer met de muntroom.
Reacties
Een reactie posten