Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden!
3 eieren, gesplitst
85 gr suiker
125 gr amandelmeel
125 gr poedersuiker
25 gr bloem, gezeefd
1 perssinnaasappel
125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 el sinaasappellikeur
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig.
Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf.
Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem.
Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit.
Schep het beslag in een spuitzak.
Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op.
Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn.
Bak het amandelbiscuit in het midden van de oven in 15 minuten lichtbruin.
Laat op een rooster afkoelen.
Rasp voor de vulling de halve schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
Breng in een steelpan 110 ml van het sap met de resterende 60 gr suiker tegen de kook aan.
Los de suiker al roerend op.
Voeg de rasp toe aan de siroop, neem van het vuur en laat afkoelen.
Klop met een mixer de eierdooiers in een hittebestendige kom boven een pan heet water dik en romig.
Voeg al kloppend in een straaltje de siroop toe.
Neem van het vuur en klop nog 2 minuten .
Klop in een andere kom met de mixer in 10 minuten de boter zacht en luchtig.
Klop dan eerst de likeur en vervolgens de eierdooiercrème in kleine porties door de boter.
Neem één cirkel biscuitdeeg en spuit met een spuitzak alle sinaasappel-botercrème op de bodem.
Leg de andere cirkel erop en druk licht aan.
Strijk de crème aan de zijkant glad.
Zet de miserable minstens 2 uur in de koelkast, maar nog liever een hele nacht om stevig te worden en op smaak te komen.
Laat het taartje voor serveren op kamertemperatuur komen en bestrooi met nog een beetje poedersuiker.
Reacties
Een reactie posten