Ik moet na de vakantie nog steeds in het ritme komen om nieuwe recepten op het blog te zetten. Maar de afgelopen Paasdagen waren natuurlijk een uitgelezen moment om weer eens wat nieuws te maken.
Zoals deze varkensfilet die op een stuk uitgescheurde NRC Next stond en de warme salade uit de Paasallerhande. En daarbij nog geroosterde worteltjes uit de oven zoals deze hier.
Gevulde varkensfilet
varkensfilet van ongeveer 500 gr
125 gr mascarpone
paar takjes basilicum
40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 knoflooktenen, geperst
2 gedroogde tomaten, in kleine reepjes
olijfolie
peper en zout
Warme groene salade
klontje boter
0,3 el bloem
175 ml groentebouillon
3 bosuitjes, in ringen
1 kropje babyromainesla, in reepjes
100 gr doperwten (vers of diepvries)
100 gr tuinbonen (vers of diepvries)
klein scheutje slagroom
citroensap
Verwarm de oven voor op 170C.
Snij de filet aan de lange kant diep in en klap open.
Snij eventueel nog een beetje verder in zodat je een lange lap krijgt.
Meng de mascarpone met de kaas, knoflook en gedroogde tomaat.
Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat de randen vrij.
Verdeel basilicumblaadjes over het mascarponemengsel en rol het vlees voorzichtig op.
Bind de 'uiteinden' dicht met keukentouw en daarna de rest van de rollade.
Smeer in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Leg het vlees in een ovenschaal, steek er een vleesthermometer in en zet de schaal in de oven.
Haal het vlees uit de oven als de thermometer 55 graden aangeeft. (ongeveer 35 - 40 minuten)
Laat de rollade 10 minuten afgedekt onder aluminiumfolie rusten voordat je het vlees in plakken snijdt.
Maak ondertussen de salade.
Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
Meng al roerende de bouillon toe.
Breng aan de kook en voeg de bosui, sla, erwtjes en tuinbonen toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de deksel op de pan en stoof zachtjes in 5 minuten beetgaar.
Haal van het vuur en voeg wat slagroom en citroensap naar smaak toe.
Reacties
Een reactie posten