Dit toetje uit de Delicious van april wilde ik eigenlijk meteen maken. Maar ik kon op dat moment geen passievruchten vinden. Afgelopen donderdag zag ik ze liggen, dus meteen mijn kans gegrepen. Resultaat: een mierzoet, maar heerlijk dessert. Het lijkt vrij bewerkelijk, maar alle onderdelen kun je van tevoren maken en op het moment van serveren 'bouw' je het toetje af.
65 gr spritsen, fijn verkruimeld
10 gr ongezouten, gesmolten boter
85 gr verse roomkaas op kamertemperatuur
40 ml zure room
2 tl citroensap
75 gr fijne kristalsuiker
1 ei
2 passievruchten
0,5 tl maïzena
2 glazen potjes of ramequins van 200 ml.
Verwarm de oven voor op 170C.
Roer de spritskruimels en gesmolten boter door elkaar.
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kruimels in 10 minuten goudbruin, schep ze een paar keer om zodat ze niet verbranden!
Mix de roomkaas met de zure room, het citroensap en de helft van de suiker goed door elkaar.
Mix het ei erdoor zodat je een glad mengsel krijgt.
Verdeel het mengsel over 2 bakjes en zet ze in een braadslee.
Vul de braadslee tot halverwege de bakjes met kokend water.
Dek losjes af met aluminiumfolie en zet 20 - 25 minuten in de oven tot de inhoud net gestold, maar nog een beetje wiebelig is.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast.
Schep de inhoud van de passievruchten in een keukenmachine en druk op de pulseerknop zodat de pulp los van de zaadjes komt.
Verwarm in een pannetje de rest van de suiker met 25 ml water en roer op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Laat de suikersiroop 2 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de passievruchtenpulp toe en laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken.
Roer in een kommetje de maïzena met een halve el water tot een papje en roer dit door de saus.
Verwarm dit tot de saus gebonden is.
Laat afkoelen.
Schep de passievruchtensaus over de cheesecakepotjes, strooi de koekkruimels erover en serveer direct.
Reacties
Een reactie posten