Snel klaar is dit gerecht inderdaad. En lekker fris. Het oorspronkelijke recept komt uit de Delicious van aprl.
80 ml tomatenketchup
60 gr bruine suiker
60 ml rodewijnazijn
1 tl worcestersaus
1 tl mosterd
flinke snuf chilivlokken
2 el gehakte peterselie
sap van 1 limoen
1 avocado in stukjes
2 tomaten, in stukjes
1 rode ui, fijngesneden
6 bloemtortilla's
halve krop ijsbergsla in reepjes
1 bekertje zure room
2 kipfilets in reepjes
cajunkruiden
Breng de ketchup, suiker, azijn, worcestersaus, mosterd en chilivlokken in een steelpan aan de kook.
Laat 3 - 4 minuten zacht koken tot de suiker is opgelost en de saus kleverig is.
Meng de tomaat met de avocado, ui, peterselie en limoensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de kipreepjes met de cajunkruiden en bak de kip goudbruin en gaar.
Warm de tortilla's op in een droge koekenpan.
Serveer de kip, tomatensalsa, zure room, hete saus en ijsbergsla in schaaltjes en leg de tortilla's op een bord.
Laat iedereen z'n eigen taco aankleden.
Reacties
Een reactie posten