Eigenlijk is dit recept uit de Boodschappen voor 4 personen, maar ik vergat alles te halveren. We hadden dus een beetje veel, geen probleem de volgende dag zouden de gehaktballetjes koud op brood ook best lekker smaken. Maar alles ging op......
500 gr half-om-half gehakt
1 el gehaktkruiden
2 el tomatenketchup
paneermeel
klontje boter
1 ui, gesnipperd
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el Italiaanse kruiden
1 el tomatenpuree
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
1 bosje basilicum
1 bolletje mozzarella, in stukjes gescheurd
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en tomatenketchup en voeg paneermeel toe tot het gehakt smeuïg is.
Kneed het gehakt goed door en maak er 12 balletjes van en zet die een half uur afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200C.
Fruit de ui 5 minuten in de olijfolie.
Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en roer dit 1 minuut door.
Voeg als laatste de tomaatblokjes toe en breng de saus al roerende aan de kook.
Laat zonder deksel op de pan 10 minuten sudderen op laag vuur.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 5 - 10 minuten rondom bruin.
Doe de balletjes in een ovenschaal.
Roer de basilicum door de saus en schenk deze over de balletjes.
Verdeel de mozzarella erover en zet de schaal 10 minuten in de oven.
Serveer met pasta.
Reacties
Een reactie posten