Dit recept uit de Allerhande heet niet voor niets express. Het stond supersnel op tafel!
2 speklapjes, in reepjes
zakje tandoorikruiden
2 kopjes rijst
2 el wokolie
1 struik paksoi in stukjes
1 flesje woksaus sweet&sour
1 potje atjar tjampoer à 350 gr, uitgelekt
3 el sambal oelek
kroepoek
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de spekreepjes ruim met tandoorikruiden.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in 10 min op halfhoog vuur.
Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 minuten.
Voeg de woksaus en de helft van de atjar bij het spek en bak nog 2 minuten.
Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal.
Serveer de rijst met de babi pangang, de andere helft van de atjar en kroepoek.
Reacties
Een reactie posten