De zomer is nog steeds ver weg, maar met dit gerecht komt het zonnige gevoel wel op tafel. Voor 2 personen is dit aan de royale kant, maar na een inspannende dag gaat het er prima in.
Het recept komt uit de Delicious van februari.
5 el olijfolie
1 aubergine, in stukjes van 1,5 cm
1 wortel, in stukjes van 1,5 cm
1 rode paprika, in stukjes van 1,5 cm
2 stengels bleekselderij in ringen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, gehakt
1 tl venkelzaad
1 klein blikje tomatenpuree
80 ml rodewijnazijn
1 blik tomaatblokjes à 400 gr
2 tl suiker
4 varkenssaucijsjes
1 stokbrood
Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes in 10 minuten zacht.
Neem de aubergine uit de pan en zet apart.
Voeg 1,5 el olijfolie toe aan de pan en bak de wortel, paprika, bleekselderij, ui, knoflook en venkelzaad al omscheppend 10 minuten.
Voeg de tomatenpuree aubergine toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de azijn toe en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken tot hij is verdampt.
Voeg de tomaat en suiker toe, breng op smaak met zout en peper en laat zachtjes 15 minuten koken.
Voeg eventueel nog wat suiker en knoflook naar smaak toe.
Verhit de rest van de olie en bak de worstjes bruin en gaar.
Serveer de worstjes met de caponata en een stuk stokbrood.
Reacties
Een reactie posten