Pasen en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus een chocoladetoetje kon natuurlijk niet uitblijven! Gelukkig voorzag de Delicious van april ruimschoots in deze behoefte.
1 eiwit
55 gr fijne kristalsuiker
0,5 el gezeefde cacao
70 ml slagroom
125 gr mascarpone
75 gr afgekoelde, gesmolten pure chocolade
poedersuiker
geschaafde chocolade
Verwarm de oven voor op 120C.
Teken op een vel bakpapier 6 cirkels van 8 cm doorsnede.
Klop in een schone,vetvrije kom het eiwit tot zachte pieken.
Klop er dan geleidelijk de suiker door tot het mengsel dik en glanzend is.
Klop er de cacaopoeder door.
Verdeel het mengsel over de cirkels en strijk de bovenkanten glad.
Bak ze 1 uur in de oven.
Doe de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in de oven.
Klop de slagroom tot stevige pieken.
Roer de mascarpone los en spatel deze vervolgens door de slagroom.
Spatel de gesmolten chocolade erdoor.
Leg op een bord een meringue, een laagje mascarponemengsel en weer een meringue.
Herhaal dit nog een keer en bestrooi de bovenkant met geschaafde chocolade en poedersuiker.
Reacties
Een reactie posten