Na een prachtige wandeling op de eerste warme dag dit jaar, smaakte deze hartige taart heerlijk met een glas witte wijn.
5 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
2 courgettes, in plakjes
1 stronkje broccoli, in kleine roosjes
1 ons achterham in reepjes
200 ml slagroom
3 eieren
1 camembertkaasje van ongeveer 230 gr
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.
Bak de courgetteschijfjes in een koekenpan op hoog vuur met een beetje olijfolie ongeveer 3 minuten.
Doe hetzelfde met de broccoliroosjes.
Meng de courgette, de broccoli en de ham en doe dit mengsel in de taartvorm.
Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout.
Schenk dit over de groenten.
Verdeel het kaasje in kleine puntjes en leg deze op de taart.
Bak de taart op de onderste richel in de oven in 40 - 50 minuten gaar.
Reacties
Een reactie posten