Een vegetarische risotto die door de witlof een lekkere frisse bite heeft.
2 stronkjes witlof, in reepjes
1 el citroensap
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 rode ui, gesnipperd
scheut witte wijn
250 gr risottorijst
750 ml groentebouillon, warm
25 gr boter
60 gr Parmezaanse kaassnippers
30 gr cashewnoten, grof gehakt
bieslook
Meng de witlofreepjes met het citroensap zodat ze niet verkleuren.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten.
Voeg de rijst toe en schep deze om tot de korrels glanzen.
Schenk er een scheut witte wijn bij.
Giet een flinke hoeveelheid bouillon erbij en roer op laag vuur tot de bouillon bijna is opgenomen.
Herhaal dit een paar keer totdat de risotto beetgaar is na ongeveer 17 minuten.
Schep de witlof, de helft van de kaas, boter, peper en zout erdoor en verwarm nog 1 à 2 minuten op laag vuur.
Bestrooi de risotto voor serveren met de rest van de kaas, de cashewnoten en de bieslook.
Reacties
Een reactie posten