Voor alles is een eerste keer, zo is de quinoa in deze salade iets wat we nog nooit gegeten hebben. Quinoa lijkt op graan, maar het zijn de zaden van een Zuid-Amerikaanse plant en werd al door de Inca's gegeten. Tot zover deze geschiedenisles. In deze salade uit de Delicious van maart zit ook pesto, dat kun je natuurlijk uit een potje nemen maar zelfgemaakt is echt veel lekkerder!
Salade
375 ml kippenbouillon
200 gr quinoa
2 kipfilets
1 bosje broccoloni in bimi
2 el olijfolie
35 gr pompoenpitten
1 el citroensap
90 gr pesto
Pesto
halve plant basilicum
1/4 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
15 gr Pecorino, geraspt
0,5 dl olijfolie
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hoge kom en mix met de staafmixer alles tot een fluweelzachte saus.
Kook de quinoa in de bouillon gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat afkoelen.
Pocheer de kipfilet in zacht kokend water in 10 - 15 minuten gaar.
Blancheer de broccolini in 3 minuten beetgaar in kokend water met zout.
Giet af en spoel na met koud water.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de pompoenpitten 1 à 2 minuten.
Scheur de kipfilets in stukjes en doe ze in een grote kom met het citroensap en de rest van de olie.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en wat zout en peper.
Schep alles om en serveer de salade op een schaal.
Reacties
Een reactie posten