In het recept uit de Delicious van maart wordt gebruik gemaakt van shiitakes, maar die waren op dus heb ik oesterzwammen genomen. Er staat trouwens ook bij dat je elke groente kunt gebruiken, zorg er alleen voor dat ze beetgaar blijven. Serveer de groenteschotel met witte pandanrijst.
1 el arachideolie
1 el vers geraspte gemberwortel
1 wortel, geschrapt en in dunne luciferreepjes
200 gr oesterzwammen
paar mini-maiskolfjes uit blik of vers
1 blikje bamboescheuten, uitgelekt en in reepjes
handvol gezouten cashewnoten
100 gr taugé
2 bosuitjes, in schuine ringen
saus
100 ml koude groentebouillon
1 el sojasaus
1 el oestersaus
1 tl sesamolie
1 el maïzena
Roer alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet apart.
Verhit een wok op hoog vuur en doe de arachideolie erin.
Roerbak de gember een paar seconden.
Voeg de wortel, bamboe, oesterzwammen en mais toe en roerbak 2 minuten.
Schenk de saus erbij en breng het geheel aan de kook.
Roer de cashewnoten erdoor.
Draai het vuur iets lager en voeg de taugé en bosui toe.
Roerbak alles nog een minuutje en serveer met rijst.
LEUK!!!
BeantwoordenVerwijderen