In de nieuwste Delicious staat deze gevulde courgette die mij wel lekker leek. In plaats van lamsgehakt heb ik rundergehakt genomen. Afgelopen week heb ik namelijk weer 10 kg prachtig Baambrugs rundvlees gekocht en in de vriezer gedaan en nu dus wat van dat lekkere gehakt hiervoor gebruikt.
2 courgettes
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 lente-ui of wat bieslook, fijngesneden
10 gr dragon (vers of een 1 tl gedroogd)
200 gr gehakt
1 el worcestersaus
25 gr geraspte oude kaas
4 gedroogde abrikozen in stukjes
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd van de courgette over de lengte een dun kapje af.
Hol met een meloenuitsteker de courgette uit, maar zorg er wel voor dat hij nog stevig genoeg is.
Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en vruchtvlees zacht in 10 minuten op laag vuur.
Laat iets afkoelen en meng met het gehakt, lente-ui, dragon, worcestersaus, kaas en abrikozen.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel, het mag er best een beetje bovenuit steken.
Leg het kapje erop en besprenkel met een beetje olijfolie.
Zet de courgettes in een ingevette ovenschaal en bak in 30 minuten gaar in de oven.
2 courgettes
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 lente-ui of wat bieslook, fijngesneden
10 gr dragon (vers of een 1 tl gedroogd)
200 gr gehakt
1 el worcestersaus
25 gr geraspte oude kaas
4 gedroogde abrikozen in stukjes
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd van de courgette over de lengte een dun kapje af.
Hol met een meloenuitsteker de courgette uit, maar zorg er wel voor dat hij nog stevig genoeg is.
Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en vruchtvlees zacht in 10 minuten op laag vuur.
Laat iets afkoelen en meng met het gehakt, lente-ui, dragon, worcestersaus, kaas en abrikozen.
Breng op smaak met zout en peper.
Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel, het mag er best een beetje bovenuit steken.
Leg het kapje erop en besprenkel met een beetje olijfolie.
Zet de courgettes in een ingevette ovenschaal en bak in 30 minuten gaar in de oven.
Reacties
Een reactie posten