Afgelopen weekend waren we in een huisje in Drenthe. Wat een heerlijke rust! Op zaterdagavond zijn we naar het Shakespearetheater in Diever geweest en daar in het openluchttheater van Othello genoten. Waar we ook van hebben genoten is deze bramenkwarktaart. Die had ik thuis al gemaakt en als toetje en voor bij de koffie meegenomen naar het huisje in het bos.
225 gr digestieve biscuitjes
100 gr gesmolten boter
500 gr volle vanillekwark
250 ml slagroom
2 el kristalsuiker
1 zakje slagroomversteviger
9 blaadjes witte gelatine
85 gr kristalsuiker
80 ml water
ongeveer 500 gr bramen
Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor heen.
Doe het mengsel in een springvorm van 24 cm en druk met de bolle kant van een lepel tot een mooie bodem.
Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water.
Prak de bramen grof, maar hou er een paar achter voor de garnering.
Roer de kwark los met de bramenpuree.
Warm het water met 85 gr suiker op tot de suiker is gesmolten.
Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
Laat een beetje afkoelen.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en de slagroomversteviger.
Roer het gelatinemengsel door de kwark en schep de helft van de slagroom erdoor.
Giet in de springvorm en zet deze afgedekt minstens 3 uur in de koelkast.
Verdeel de rest van de slagroom en bramen over de taart.
Reacties
Een reactie posten