Meestal kook ik volgens een recept, verander er wel eens iets aan, maar ik ben toch wel een beetje jaloers op mensen die zo uit de losse pols koken. Het zal wel iets te maken hebben met het feit dat ik altijd alles graag onder controle houd.... Tijd om daar verandering in te brengen! Met wat ik nog tegenkwam in de tuin en voorraadkast heb ik dit lekkere tomatentaartje gemaakt.
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 flinke handen vol basilicum
50 gr amandelen
40 gr parmezaanse kaas, geraspt
3 knoflookteentjes
olijfolie
100 gr feta
ongeveer 20 kleine tomaatjes (ik weet niet meer precies hoeveel ik van de plant heb geplukt, maar je hebt er zoveel nodig dat de bodem ermee bedekt is)
rucola
balsamicoazijn
2 eenpersoons bakvormen
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote plak zodat je de vormen ermee kunt bekleden.
Prik een paar gaatjes in de bodem.
Pureer met een staafmixer de basilicum, knoflook, amandelen en kaas.
Voeg een wat olijfolie toe totdat je een smeerbare, enigszins vloeibare pesto hebt.
Verdeel de pesto over de bodems.
Halveer de tomaten en leg die op de pesto.
Verkruimel de feta over de tomaatjes.
Bak de taartjes in 20 - 25 minuten gaar in de oven.
Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Serveer met wat rucola, aangemaakt met balsamicoazijn.
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 flinke handen vol basilicum
50 gr amandelen
40 gr parmezaanse kaas, geraspt
3 knoflookteentjes
olijfolie
100 gr feta
ongeveer 20 kleine tomaatjes (ik weet niet meer precies hoeveel ik van de plant heb geplukt, maar je hebt er zoveel nodig dat de bodem ermee bedekt is)
rucola
balsamicoazijn
2 eenpersoons bakvormen
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote plak zodat je de vormen ermee kunt bekleden.
Prik een paar gaatjes in de bodem.
Pureer met een staafmixer de basilicum, knoflook, amandelen en kaas.
Voeg een wat olijfolie toe totdat je een smeerbare, enigszins vloeibare pesto hebt.
Verdeel de pesto over de bodems.
Halveer de tomaten en leg die op de pesto.
Verkruimel de feta over de tomaatjes.
Bak de taartjes in 20 - 25 minuten gaar in de oven.
Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Serveer met wat rucola, aangemaakt met balsamicoazijn.
Reacties
Een reactie posten