Meestal maak ik gerechten voor twee personen, deze tiramisu is echter voor 12 à 14 personen! Afgelopen weekend mocht ik wat familieleden voeden en de schaal is tot de laatste kruimel leeg gegeten. Het recept komt van de inspirerende website Yummy in my Tummy. Het voordeel van deze tiramisu is dat er geen rauwe eieren in zitten. En dat is goed nieuws voor kookliefhebbers met kleine kinderen of ouderen met een wat zwakkere gezondheid.
1,5 pak lange vingers
500 ml slagroom
500 gr mascarpone
240 gr poedersuiker
150 ml limoncello
3 citroenen
250 gr aardbeien
paar blaadjes munt
rechthoekige, diepe schaal van 18 x 26 cm
Meng de slagroom met de mascarpone en poedersuiker.
Klop dit met een elektrische mixer tot een romige massa.
Rasp de gele schil van 2 citroenen en meng dit door het mascarponemengsel.
Pers de citroenen uit tot je 150 ml hebt.
Meng het sap met de limoncello.
Leg een laag lange vingers in de schaal en giet de helft van het limoncello-citroensapmengsel erover.
Schep de helft van de mascarpone op de lange vingers.
Leg weer een laag lange vingers op de mascarpone en giet de andere helft van het sap erover.
Verdeel de rest van het mascarponemengsel hier weer over.
Zet minstens twee uur in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon en verdeel ze over de tiramisu.
Garneer met een paar muntblaadjes.
1,5 pak lange vingers
500 ml slagroom
500 gr mascarpone
240 gr poedersuiker
150 ml limoncello
3 citroenen
250 gr aardbeien
paar blaadjes munt
rechthoekige, diepe schaal van 18 x 26 cm
Meng de slagroom met de mascarpone en poedersuiker.
Klop dit met een elektrische mixer tot een romige massa.
Rasp de gele schil van 2 citroenen en meng dit door het mascarponemengsel.
Pers de citroenen uit tot je 150 ml hebt.
Meng het sap met de limoncello.
Leg een laag lange vingers in de schaal en giet de helft van het limoncello-citroensapmengsel erover.
Schep de helft van de mascarpone op de lange vingers.
Leg weer een laag lange vingers op de mascarpone en giet de andere helft van het sap erover.
Verdeel de rest van het mascarponemengsel hier weer over.
Zet minstens twee uur in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon en verdeel ze over de tiramisu.
Garneer met een paar muntblaadjes.
O heerlijk! Het aardbeienseizoen loopt alweer op zijn einde maar ik ben gek op tiramisu met aardbeien. En lekker ook die limoncello erin... :)
BeantwoordenVerwijderenEen leuke en inspirerende blog maak je. Ik volg je graag. En nu helemaal met deze variatie op tiramisu. Groet Johanna
BeantwoordenVerwijderen