Doorgaan naar hoofdcontent

Limoncello-tiramisu

Meestal maak ik gerechten voor twee personen, deze tiramisu is echter voor 12 à 14 personen! Afgelopen weekend mocht ik wat familieleden voeden en de schaal is tot de laatste kruimel leeg gegeten. Het recept komt van de inspirerende website Yummy in my Tummy. Het voordeel van deze tiramisu is dat er geen rauwe eieren in zitten. En dat is goed nieuws voor kookliefhebbers met kleine kinderen of ouderen met een wat zwakkere gezondheid.

1,5 pak lange vingers
500 ml slagroom
500 gr mascarpone
240 gr poedersuiker
150 ml limoncello
3 citroenen
250 gr aardbeien
paar blaadjes munt
rechthoekige, diepe schaal van 18 x 26 cm

Meng de slagroom met de mascarpone en poedersuiker.
Klop dit met een elektrische mixer tot een romige massa.
Rasp de gele schil van 2 citroenen en meng dit door het mascarponemengsel.
Pers de citroenen uit tot je 150 ml hebt.
Meng het sap met de limoncello.
Leg een laag lange vingers in de schaal en giet de helft van het limoncello-citroensapmengsel erover.
Schep de helft van de mascarpone op de lange vingers.
Leg weer een laag lange vingers op de mascarpone en giet de andere helft van het sap erover.
Verdeel de rest van het mascarponemengsel hier weer over.
Zet minstens twee uur in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon en verdeel ze over de tiramisu.
Garneer met een paar muntblaadjes.

Reacties

  1. O heerlijk! Het aardbeienseizoen loopt alweer op zijn einde maar ik ben gek op tiramisu met aardbeien. En lekker ook die limoncello erin... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuke en inspirerende blog maak je. Ik volg je graag. En nu helemaal met deze variatie op tiramisu. Groet Johanna

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...