Helemaal vergeten om een foto van de soep te maken, maar dit is misschien wel net zo leuk. Een paar maanden geleden kreeg ik van een collega een tomatenplantje en dat plantje werd een enorme struik. Opeens zag ik her en der wat rood tussen de bladeren verschijnen en na eens goed gekeken te hebben, bleken er heel veel tomaten aan te zitten. Veel van het blad weggesnoeid zodat alle tomaten mooi rood kunnen worden. Deze op de foto mogen nog even blijven hangen tot ze ook in een soep of taartje zullen verdwijnen!
Voor grote pan soep (10 personen)
2 kg tomaten, van harde kern ontdaan en in parten gesneden
1600 ml groentebouillon
2 handjes basilicum
4 uien, fijngesneden
4 teentje knoflook, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes
3 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
1 tl suiker
handje diepvriesdoperwten, ontdooid
1 blikje cannellinibonen, afgespoeld
75 ml kookroom
crème fraîche
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
Voeg de bleekselderij toe en bak nog 3 minuten op laag vuur.
Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut al roerend op hoog vuur.
Voeg de verse tomaten, de tomatenblokjes uit blik, de laurierblaadjes en de suiker toe.
Schenk de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel nog wat suiker toe als je de soep te zurig vindt.
Doe de bonen en erwtjes erbij en warm goed door.
Scheur de basilicum fijn en roer door de soep.
Roer de kookroom erdoor om een zachte smaak te krijgen.
Schep de soep in kommen en schep er een klein beetje crème fraîche op.
Garneer met een blaadje basilicum.
Voor grote pan soep (10 personen)
2 kg tomaten, van harde kern ontdaan en in parten gesneden
1600 ml groentebouillon
2 handjes basilicum
4 uien, fijngesneden
4 teentje knoflook, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes
3 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
1 tl suiker
handje diepvriesdoperwten, ontdooid
1 blikje cannellinibonen, afgespoeld
75 ml kookroom
crème fraîche
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
Voeg de bleekselderij toe en bak nog 3 minuten op laag vuur.
Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut al roerend op hoog vuur.
Voeg de verse tomaten, de tomatenblokjes uit blik, de laurierblaadjes en de suiker toe.
Schenk de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel nog wat suiker toe als je de soep te zurig vindt.
Doe de bonen en erwtjes erbij en warm goed door.
Scheur de basilicum fijn en roer door de soep.
Roer de kookroom erdoor om een zachte smaak te krijgen.
Schep de soep in kommen en schep er een klein beetje crème fraîche op.
Garneer met een blaadje basilicum.
Reacties
Een reactie posten