Een recept uit mijn analoge weblog -lees multomap- waar een datum van 2007 bij staat en de omschrijving "heerlijk". Tijd om het dan maar weer eens opnieuw te maken!
2 saucijsjes of 5 à 6 chipolataworstjes
500 gr aardappelen
1 prei, in ringen
100 ml melk
paar blaadjes verse salie
1 rode ui, in dunne partjes
klein handje gedroogde cranberry's
half kaneelstokje
2 cm verse gember, geraspt
1,5 el balsamicoazijn
Verhit olijfolie in een kleine koekenpan en bak de salieblaadjes knapperig.
Haal uit de pan en zet apart.
Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en bak de ui 5 minuten op laag vuur.
Voeg de cranberry's, kaneel en een scheut water toe.
Laat 10 - 15 minuten zacht koken tot de ui zacht is en de chutney is ingekookt.
Voeg de gember en azijn toe, kook 30 seconden.
Breng op smaak met zout en peper en verwijder het kaneelstokje.
Kook ondertussen de aardappelen gaar.
Verhit een klont boter in een pan en voeg de prei toe.
Laat die in 5 minuten zacht worden.
Voeg de melk toe en breng aan de kook.
Voeg de gare, afgegoten aardappelen toe en stamp tot een puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak de worstjes gaar en goudbruin.
Serveer de puree met de worstjes,chutney en garneer met de salieblaadjes.
Reacties
Een reactie posten