De kleine pruimenboom in de voortuin levert een enorme hoeveelheid pruimen op deze zomer. Ooit gekocht als perenboom, maar het bleek dus een pruimenboom te zijn. En voor het eerst vind ik ze dit jaar ook echt heel erg lekker. Andere jaren zaten ze nog een beetje tegen het zurige aan, maar nu zijn ze sappig en lekker zoet van smaak. Dus probeer ik nu allerlei gerechten uit waar pruimen in moeten, zoals dit lekker nagerecht voor 6 personen.
50 gr boter
ongeveer 8 pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
2 eieren
1 eidooier
100 gr poedersuiker
snufje zout
75 gr bloem
125 ml melk
2 tl vanillesuiker
200 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 190C.
Vet een taartvorm van 22 cm in met een beetje boter.
Smelt de rest van de boter.
Leg de gehalveerde pruimen op de bodem met de snijkant naar beneden.
Klop de eieren, dooier, poedersuiker en zout tot een luchtig geheel.
Klop de gesmolten, lauwe boter door het eiermengsel.
Roer de bloem erdoor en schenk de melk er al kloppend door.
Schenk het beslag over de pruimen.
Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
Neem de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Bestrooi met de vanillesuiker en serveer met een flinke klodder crème fraîche.
50 gr boter
ongeveer 8 pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
2 eieren
1 eidooier
100 gr poedersuiker
snufje zout
75 gr bloem
125 ml melk
2 tl vanillesuiker
200 ml crème fraîche
Verwarm de oven voor op 190C.
Vet een taartvorm van 22 cm in met een beetje boter.
Smelt de rest van de boter.
Leg de gehalveerde pruimen op de bodem met de snijkant naar beneden.
Klop de eieren, dooier, poedersuiker en zout tot een luchtig geheel.
Klop de gesmolten, lauwe boter door het eiermengsel.
Roer de bloem erdoor en schenk de melk er al kloppend door.
Schenk het beslag over de pruimen.
Bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
Neem de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Bestrooi met de vanillesuiker en serveer met een flinke klodder crème fraîche.
Reacties
Een reactie posten