Gehaktkoekjes
300 gr half-om-half gehakt
halve stengel citroengras, fijngehakt
1 el vissaus
1 tl sesamolie
halve rode peper, fijngesneden
1 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
1 el zonnebloemolie
bosuitjes, in ringetjes gesneden
Chilisaus
75 ml rijstazijn
75 ml fijne kristalsuiker
2 rode pepers, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
halve stengel citroengras, fijngesneden
Verwarm voor de chilisaus de azijn met de suiker en 75 ml water tot alle suiker is opgelost.
Voeg de peper, knoflook en citroengras toe, en kook de saus 8 min op hoog vuur tot hij is ingedikt.
Neem van het vuur en laat de saus afkoelen.
Maak het gehakt aan met het citroengras, vissaus, sesamolie, rode peper en gemberwortel en kneed het goed door.
Draai er met vochtige handen 8 kleine hamburgertjes van en leg ze tot gebruik in de koelkast.
Rooster de burgers 3 minuten aan elke kant op de barbecue.
Bestrooi ze met wat fijngesneden bosui en de chilisaus.
Reacties
Een reactie posten